Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кариерна борса 2023 на МУ-Варна премина с голям интерес от студенти и работодатели в здравеопазването
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 01.11.2023Коментари (0)742
©
При голям интерес от студенти и работодатели премина третото издание на Кариерна борса в сферата на здравеопазването, която МУ-Варна организира на 30 октомври в Медицински колеж. За поредна година целта на отворения кариерен форум бе да представи възможностите за трудова реализация на завършващите висшето си образование студенти от Университета, както и да се осигурят активни партньорски взаимоотношения с институциите, предлагащи работа. Борсата бе в помощ и на работодателите в набирането на мотивирани и отговорни служители в сферата на медицината, фармацията, денталната медицина, медицинската техника, информационните технологии в здравеопазването и др.

Кариерна борса 2023 на МУ-Варна бе официално открита от проф. д-р Златислав Стоянов – ръководител на проект ,,Създаване на мултидисциплинарна образователна среда за развитие на кадри с интегрални компетентности в областта на биомедицината и здравеопазването“, а приветствия към участниците във форума поднесоха проф. д-р Димитър Райков - Заместник-ректор "Кариерно развитие“ на МУ-Варна  и проф. Антоанета Цветкова - Директор на Медицински колеж – Варна.

Кариерната борса бе предназначена за студенти от последни курсове на обучение по специалностите "Медицина“ и "Здравни грижи“. Участниците се запознаха със свободните работни позиции и с възможностите за практически стажове в различни здравни заведения, институции и фармацевтични организации. Работодателите от своя страна презентираха дейността си, осъществиха личен контакт с кандидатите и проведоха на място първите интервюта за работа.  

Едно от големите предимства на подобни отворени кариерни изложения е, че скъсява дистанцията между работодател и служител и подпомага процеса на реализация на студентите на пазара на труда, обобщиха наблюденията си специалистите от Центъра за кариерно развитие към МУ-Варна. На място, студентите могат да задават въпроси, да представят своите автобиографии и мотивационни писма, а работодателите – да представят изискванията за обявената свободна позиция и да получат реална представа за компетентностите на кандидатите.

Кариерната борса се организира със съдействието на Център за кариерно развитие (ЦКР) към МУ-Варна и партньори в рамките на Проект № BG05M2ОP001-2.016-0025 "Създаване на мултидисциплинарна образователна среда за развитие на кадри с интегрални компетентности в областта на биомедицината и здравеопазването“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Войната в Украйна
Конфликт Израел-Газа
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: