Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кариерна борса срещна студентите на ВСУ "Черноризец Храбър" с бизнеса
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 06.12.2023Коментари (0)919
©
Кариерна борса се проведе във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Събитието е част от проекта "Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ "Черноризец Храбър" - Технически университет - Варна - Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", който започна точно преди две години.

Събитието бе открито от проф. д-р Петър Христов, ректор на Варненския свободен университет. Той приветства студентите в навечерието на студентския празник, 8 декември, с думите: "Студентите са носители на надеждата за едно по-добро бъдеще. Оптимист съм, че днешните млади хора ще имат по-добър живот от този на своите родители. Сигурен съм, че студентите на Варненския свободен университет ще могат в максимална степен да се възползват от предизвикателствата и възможностите на бързо променящия се свят". Ректорът награди изявени студенти, допринесли за издигането на престижа на ВСУ "Черноризец Храбър" в спорта и социалните дейности. 

В рамките на проекта "Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ "Черноризец Храбър" - Технически университет - Варна - Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" само преди дни се дипломираха и първите студенти, които се обучаваха в създадените по проекта магистърски програми "3D технологии за проектиране и производство" и "Екотехнологични системи в индустрията". Университетът има своите първи "инженери по адитивни технологии" и "магистри по екотехнологични системи, каза деканът на Архитектурния факултет доц. д-р инж. Росица Петкова - Слипец. Кариерната борса е финалният етап, който предоставя възможност за студентите да се срещнат с експерти на най-големите компании във Варна, сред които "Солвей Соди" АД и "Хидрострой" АД. Представителите на бизнеса предложиха на студентите на ВСУ "Черноризец Храбър" възможности за стипендия и отправиха покана за провеждане на платен стаж.

Кариерната борса е част от дейността на университета за подкрепа на студентите в тяхната професионална реализация и за установяване на трайни връзки между образованието и бизнеса. Събитието е в рамките на проекта BG05M20P001-2-016-0026 "Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ "Черноризец Храбър" - Технически университет - Варна - Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", финансиран по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България в еврозоната
Ремонти във Варна
Бюджет 2024
Телефоните в България пропищяха - сигнал от президента
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: