Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Катя Петрова и Теди Москов взеха "Златните делфини" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 07.10.2011Коментари (0)741
Режисьорите Катя Петрова и Теди Москов взеха големите награди на ХV - ия Международен куклен фестивал "Златният делфин" във Варна.

В категорията "Спектакли за деца" голямата награда за цялостен спектакъл "Златният делфин" беше присъдена на спектакъла на Столичен куклен театър - София за "История за чайка и банда котараци", режисьор Катя Петрова, сценография проф. Майя Петрова. Голямата награда за цялостен спектакъл в категорията за възрастни "Златният делфин" отиде при спектакъла "Възгледите на един пън" на Държавен куклен театър - Варна, режисьор Теди Москов, сценограф Свила Величкова.

Наградата за режисура в спектаклите за деца беше дадена също на Катя Петрова - за спектаклите "История за чайка и банда котараци" на Столичен куклен театър и "Цар Шушумига" от Константин Илиев на Драматично-куклен театър "К. Величков" - Пазарджик. В тази категория награди за сценография имаше проф. Майя Петрова - за спектакъла "История за чайка и банда котараци" на Столичен куклен театър; Свила Величкова - за спектаклите "Птици" на Куклен театър - Ниш, Сърбия; "Малката Русалка" - на Държавен куклен театър - Стара Загора; "Принцесата и граховото зърно" - на Държавен куклен театър - Сливен и "Възгледите на един Пън" - на Държавен куклен театър - Варна.

Наградата за оригинална музика в тази категория е за Стоян Роянов-Я-Я за спектакъла "История за чайка и банда котараци" на Столичен куклен театър. Наградата за актьорско майсторство се присъжда на актьорския ансамбъл на спектакъла "История за чайка и банда котараци" на Столичен куклен театър в лицето на Мариета Петрова, Мая Бежанска, Румен Гаванозов, Станимир Гъмов, Румен Угрински, Галина Савова, Стоян Роянов-Я-Я.

Наградата за женска роля отиде при Марта Баутиста - за спектакъла "Момчето, което мечтаеше" на театър "Ла Мар де марионетас" - Мадрид, Испания. Награда за нова българска куклена пиеса не се присъжда, а за адаптация на литературно произведение е пак на Катя Петрова и Ина Божидарова за "История за чайка и банда котараци" на Столичен куклен театър.

В категорията "Спектакли за възрастни" Специалната награда за цялостен спектакъл е за "Едип. Празникът на ослепяването" - копродукция на Държавен куклен театър - Пловдив, Държавен куклен театър - Стара Загора и Държавен куклен театър - Бургас. Наградата за режисура е за Теди Москов - за спектакъла "Възгледите на един пън" на Държавен куклен театър - Варна, а за сценография - Рин Ямамура за спектакъла "Цар Шушумига" на Драматично-куклен театър "К. Величков" - Пазарджик.

Наградата за оригинална музика в тази категория е за Миндия Хитаришвили за спектакъла "Аргонавтите" на Държавен куклен и младежки театър - Батуми, Грузия. Награда за актьорско майсторство се присъжда на актьорския ансамбъл на спектакъла "Възгледите на един пън" на Държавен куклен театър - Варна в лицето на Стоян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Красимир Добрев, Боян Стоянов, Гергана Господинова и Диана Цолевска. Награда за женска роля - Дали Муньоз за спектакъла "Лакомата захарница" на театър "Жорди Бертран" - Барселона, Испания.

Награда за дебют, осигурена от Съюза на артистите в България се присъжда на Атанас Махнев - за участие в спектакъла "Принцесата и граховото зърно" на Държавен куклен театър - Сливен. Наградата за най-добра техническа група се присъжда на Държавен куклен театър - Варна. Международно жури беше в състав: Председател - Никола Вандов, театровед и членове: доц. Мария Диманова - сценограф, преподавател "Сценичен дизайн и костюми", НАТФИЗ "Кр. Сарафов"; Христо Намлиев - композитор; Тамико Онаги - президент на УНИМА - Япония; Андреа Джакомети - продуцент, Италия и д-р Ина Божидарова - секретар, началник отдел "Театър", дирекция "Сценични изкуства и творческо поколение" - Министерство на културата - София.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1721) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: