Кауфланд с важно съобщение за варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:53 / 05.08.2024
14135
Варненци са най-активни във връщането на опаковки в станциите за рециклиране на Kaufland България. В автомата на веригата, инсталиран в хипермаркета на ул. "Д-р Петър Скорчев“ №2, са върнати близо 3,3 млн. броя опаковки. Това количество формира над 26% от всички предадени за рециклиране суровини в Kaufland.

Компанията отчита огромен интерес в цялата страна към пилотния проект на депозитна система, който беше въведен през пролетта на 2023 г. Затова от днес работи още една станция за рециклиране вхипермаркета на Kaufland в столичния квартал "Люлин“ на адрес бул. "Царица Йоанна“ 97. Инвестицията в новия автомат за обратно приемане на опаковки от пластмасови бутилки и кенове е в размер на над 160 хил. лв. С новооткритата станция броят на автоматите за рециклиране стават шест.

До момента клиентите на веригата са върнали над 12,5 млн. опаковки. Тяхното количество възлиза на близо 330 тона суровини, които вече са предадени за рециклиране. Полученият от пластмасата и алуминия материал ще се използва за производството на нови изделия от български производители. По този начин се намалява използването на ресурси и се затваря жизненият цикъл на суровините.

За всяка върната в станциите за рециклиране PET* бутилка или кен клиентите получават ековаучер от 5 стотинки. Сумарно изплатената от компанията сума за предадени опаковки от началото на проекта възлиза на над 620 хил. лв.

С поредната инвестиция на Kaufland България в този пилотен проект, компанията продължава устойчивия процес по въвеждане на съвременни екологични технологии, с което работи за по-чиста среда заедно със своите клиенти и всички заинтересовани страни.

Пълните условия и списък с магазините на Kaufland, в които има автомати за връщане на PET бутилки и кенове, са публикувани тук:

www.kaufland.bg/recycle

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).