Казаха кога ще бъде въведена "Зелената зона" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:33 / 02.07.2024
7391
Проектът за въвеждане на "Зелена зона" във Варна е наследен от предходното управление. Финансовите средства за изпълнението му са усвоени още преди две години. Това не е проект за реновация на транспортната мрежа, а план за въвеждане на регламентирано паркиране в града. Поканили сме ви да обсъдим заедно не инвестиция, а да направим анализ и да изчистим функционалността на платените паркозони. Важно е да се чуе мнението на гражданите, които са "за", както и на тези, които са "против". На този етап "Зелена зона" няма да се въвежда, докато не се постигне базов обществен консенсус по темата. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на дискусия в зала "Пленарна" на Община Варна снощи.

Ръководството на Община Варна прие близо 70 граждани от кв. "Чайка", несъгласни с въвеждането на "Зелена зона". Те изразиха различни аргументи защо не желаят платено паркиране в квартала си. Поради острите позиции от страна на гражданите експертите от проектантския екип не успяха да изложат потенциалните решения за регулиране на паркирането в квартала.

Кметът Коцев предложи да бъдат излъчени няколко човека, които да комуникират с администрацията занапред, за да се изчистят всички въпроси около "Зелената зона" и възможностите за паркиране в квартала.

На срещата в залата присъстваха и граждани, които изразиха желание за въвеждане на "Зелена зона", както и обособяване на "Чайка" като по-зелен квартал.

Три места, предназначени за изграждането на подземни паркинги в кв. "Чайка", предложи по време на срещата и главният архитект Виктор Бузев. По думите му под алеята на бул. "Ал. Стамболийски", на излизане от подлеза до блок 10 под сп. "Явор", както и до Спортното училище, са зони, подходящи за обособяване на подземни паркови пространства. Архитект Бузев подчерта, че алеите в квартала са определени като улици през 2015 г. с приемането на Подробен устройствен план (ПУП).

В края на срещата кметът Коцев прие отворено писмо и подписка, разписана от 90 души, които са против въвеждането на "Зелената зона".

Виж коментарите (2)

Още по темата (13):
01.07.2024 Община Варна припомня: Днес е важен ден за кв. "Чайка"
28.06.2024 Решават за "Зелената зона" в "Чайка"
26.06.2024 Експеримент на Varna24.bg: Варненец от "Синя зона" провери бъдещата "Зелена зона" в кв. "Чайка"
06.06.2024 Варненци излизат на протест! Скочиха срещу "Зелената зона" в града
08.05.2024 По варненски: Зелената зона ще е за шофьори - слаломисти
30.04.2024 Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва собствения си гараж
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна отчитат ръст на реализираните сделки с имоти за последн...
Нов пожар във Варна: Горя апартамент, двама души са обгазени
Пожар избухна в поликлиника във Варна, нанесени са сериозни щети
Уникална изложба във Варна разкрива колекция от подаръци на Тодор...
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).