Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Казаха кога ще пуснат отново светофара на изхода на Варна, посока "Златни пясъци"
Автор: Екип Varna24.bg 12:46 / 20.08.2024Коментари (0)2513
© Община Варна
Светофарната уредба на кръстовището между бул. "Княз Борис I“ и ул. "Янаки Богданов“ (т.нар. "Горчивата чешма“) от днес отново работи, какъвто ангажимент беше поет от ръководството на Община Варна пред живущите в местност "Св. Никола“. Експерти на Общинското предприятие "Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение“ (ОП ТАСРУД) ще продължат да извършват замервания на интензивността на движението на пътно-транспортни средства в участъка на светофара и ще направят обстоен анализ на трафика. Ще бъда направена съпоставка на данните от преброяванията преди и след възстановяването на предишния режим на работа на съоръжението.

Възложено е изготвянето на транспортен анализ на участъка на бул. "Княз Борис I“ между кръговите кръстовища на сп. "Почивка“ и ул. "Арх. Манол Йорданов“. В резултат на анализа ще се изясни общото време за преминаване на автомобили в посочения участък при работещ и при неработещ светофар с непрекъсната средна разделителна ивица по бул. "Княз Борис I“.

Ще се анализира и необходимостта от ускорителен шлюз за дясно завиване на включващите се от ул. "Янаки Богданов“ автомобили с цел подобряване на пътната безопасност. Ще бъдат  взети предвид и становищата на всички компетентни органи, отговорни за регулиране на трафика и за безопасността на движението.

Резултатите от анализа ще дадат възможност на общинската администрация да вземе информирано решение, с което да подобри транспортната пропускливост и безопасност на този пътен участък в интерес на всички жители и гости на града, като се сведе до минимум субективното мнение и се стъпи върху обективни данни.

Целта е да се намери оптимално решение за облекчаване на движението при изхода и входа на града от курортните комплекси и бившите вилни зони, които вече са целогодишно населени. След детайлен анализ на големия обем данни ще бъдат взети и окончателни мерки. Те могат да включват премахване на съществуващия светофар и поставянето на светлинна уредба на друго подходящо място, въвеждане на интелигентни системи за регулиране на потоците от ППС или изграждане на ускорителни ленти. Дългосрочните решения не изключват напълно възможността за повторно затваряне на светофара на "Горчивата чешма“, ако анализът на данните посочи това решение за правилно, съобщават от ръководството на Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Бюджет 2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: