Кирил Йорданов разтревожен за бюджета на Варна, отправи предупреждение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:01 / 11.03.2013
1965
Кметът в оставка за пореден път изказа мнението си пред медиите с писмо. Този път Кирил Йорданов е разтревожен за бюджета на града. Ето какво казва той по въпроса:

Виждам, че бюджетът на община Варна - и като изпълнение, и като средство за обезпечаване на съществуването на града за цялата 2013 г., е под въпрос. Длъжен съм да отправя предупреждение - всички разходи на общината, оттук нататък, трябва да бъдат съобразени с конкретната ситуация в държавата и в общината, която е различна от ситуацията към момента на приемане на бюджета на община Варна за 2013 г.
Парите на варненци трябва да се разходват разумно и щадящо - така, че след изборите и до края на годината, да има средства за изплащане на най-важните потребности - заплати, лекарства, социални помощи. Да има финансова възможност за осигуряване на дейността на детските градини, на яслите, на социалните заведения, на здравеопазването...

За всеки разход трябва да се информира обществеността, а по-големите - да се правят с нейно одобрение. Ако е необходимо, и с публично обсъждане. Аналогично на това, което предшестваше приемането на бюджета. Ако се наложи, Общинският съвет да приеме и корекция на разходите, за да постигне минимална социална обезпеченост. Това трябва да бъде главната цел!

Вижда се, че приоритетите на настоящия бюджет не са асфалтирането, осветлението, междублоковите пространства, спортните площадки и други подобни обекти, както беше във Варна преди години. Основният му приоритет, така както е изработен и приет, е и трябва да остане неговата социална ангажираност! Изборите ще дойдат и ще си отидат, но хората на Варна остават тук.

Кирил Йорданов, кмет на Варна в оставка


Виж коментарите (2)

Още по темата (56):
06.03.2014 Навършва се година от оставката на Кирил Йорданов
20.05.2013 Отново опитват да сменят временния кмет на Варна
30.03.2013 Варна осъмна с билборд срещу местни политици
27.03.2013 Прекратиха производствата по жалбите срещу оставката на Кирил Йорданов
27.03.2013 Местният парламент посочва заместника на Йорданов
26.03.2013 Появи се жалба срещу оставката на Кирил Йорданов
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).