Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Клиниката по "Ортопедия и травматология" в УМБАЛ "Св. Марина" надгражда дейността си
Автор: Екип Varna24.bg 13:24 / 26.04.2022Коментари (0)11713
©
Проф. д-р Димитър Райков е новият ръководител на Клиниката по "Ортопедия и травматология“ в УМБАЛ "Св. Марина“ Варна. Предвижда се изпълнение на цялото портфолио от областта на ортопедията и травматологията. Наред с досегашните преобладаващи планови операции артроскопия, ендопротезиране на колянна, тазобедрена  и раменна стави, в клиниката вече ще се извършва диагностициране и лечение на туморни и вродени заболявания при деца и възрастни, дегенеративни заболявания, артрози, хирургия на глезен  и ходило, хирургия на ръка , лечения на травми и  заболявания на сухожилията и  мускулите и др.   Голямо предимство на клиниката е модерната апаратура, даваща възможност за изпълнение за всички видове оперативни интервенции.

В клиниката вече се лекуват пациенти с всякакъв вид травма, включително детска ортопедия и травматология. Предстои оформяне на обособени зони за новоприети травматични пациенти, като дялове на наличния до сега приемен център за възрастни и деца.

Организиран е и детски сектор, в който в рамките на 40 минути след постъпване в спешния кабинет, на децата ще бъде оказана медицинска помощ в областта на травматологията, а при необходимост от хирургична намеса, тя ще бъде извършена в рамките на същия или на следващия ден.

"Голямо предимство при медицинската грижа за децата е фактът, че в УМБАЛ "Св. Марина“ има отлично структурирана и работеща педиатрия – каза проф. Райков. Не е тайна, че педиатричните клиники към УМБАЛ "Света Марина“ са водещи в страната по отношение на всички заболявания, включително и на редките болести. Не без значение е фактът, че на територията на болничното заведение се намира и отделение по реанимация и интензивно лечение на деца – ДОРИЛ.

Предимство са и отличното подготвените специалисти – анестезиолози. Високо технологичното оборудване, с което те разполагат,  осигуряват качествената анестезия на цялата гама пациенти – от новороденото до стареца“, отбеляза специалистът.

Като предимство за обслужването на пациентите в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Св. Марина“ проф. Райков изтъкна мултидисциплинарният подход при вземане на комплексни решения за лечение на пациентите, включително силната патоанатомия и
©
наличието на специалисти - генетици с опит в редките болести.

Проф. Райков подчерта изключително гъвкавия мениджмънт на болницата по отношение на бързо намиране на необходимите за пациентите консумативи и импланти за операции.

Освен на проф. д-р Димитър Райков, който е ортопед-травматолог с дългогодишна експертиза в много направления на специалността, Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Св. Марина“  ще разчита на професионализма на старши лекари – преподаватели в МУ Варна д-р Светослав Добрилов, д-р Стоян Иванов, д-р Преслав Пенев, д-р Владислав Григоров, д-р Веселин Григоров и д-р Марин Маринов.

Не на последно място е и ролята на отлично подготвения екип кинезитерапевти, начело с проф. Гергана Ненова,  осигуряващи значително по-бързо възстановяване на пациентите.

Новостите, които  въвежда управата на Университетската болница " Св. Марина“  в Клиниката по ортопедия и травматология, ще осигурят "една по-качествена среда за лечение на варненци и гостите на града, като това е една напълно хуманна идея“, изтъкна нейният нов ръководител проф. Райков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: