Клиниката по крадиология във Варна лекува пациенти за своя сметка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 29.04.2011
629
Собствениците на Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Варна обмислят да заведат съдебни дела относно орязания бюджет на клиниката. Парите на лечебното заведение бяха намалени наполовина в края на февруари. До момента бюджетът на болницата е бил 800 хиляди лева. Мотивът за промяната, който Националната здравна каса изтъква, е прекратяване на източването на средства.

Решението на мажоритарния собственик на клиниката е тя да поема загубите, но болните да не се връщат, съобщи кардиологът д-р Румяна Радославова. Приемът на плановите пациенти също се осъществява нормално.

"Здравното министерство цели въвеждането на така наречените диагностично свързани групи, които да заменят клиничните пътеки в лечебните заведения. В европейските страни те отдавна са премахнати, тъй като водят до източване на Здравната каса. Правителството няма ясна визия за справяне с проблема", смята д-р Радославова.

Средно на ден в Специализираната болница за активно лечение по кардиология се преглеждат по 15 души, една част от които са в прединфарктни състояния. За миналата година смъртността в клиниката е била 3,5 процента.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).