Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Клошари замерят с камъни, ругаят и преследват варненци
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 21.11.2012Коментари (1)1100
© Народно дело
Клошари и вехтошари замерят с камъни, ругаят и преследват живеещите в блоковете на ул. "Петър Райчев". За това се оплакаха хората, които в понеделник вечерта протестираха срещу пункта за изкупуване на вторични суровини, който е и основната причина районът им да се превърне в свърталище на съмнителните типове.

Около 50 души се събраха пред пункта, за да изразят недоволството си от дейността му и категоричното си желание той да бъде затворен. Мен лично ме замеряха с камъни, когато минавах по мостчето над дерето, оплака се една от по-възрастните жени, дошли на протеста. Тя разказа, че двама малчугани, част от свитата на вехтошарите, я погнали с камънаците, без да им е дала какъвто и да е повод за това. Единствено силният й глас и това, че се развикала за помощ, я спасило от сериозни физически наранявания, но емоционалната травма и до днес не е отшумяла. Истината е, че ни е страх да излизаме от домовете си по тъмно, особено през лятото тук е наистина опасно, допълни мъж на средна възраст. Млада майка се намесва веднага и уточнява, че в близост има основно училище. В района ежедневно минават малки деца, които в никакъв случай не са в безопасност. Трябва да изчакаме да убият някого тука, за да се предприеме нещо срещу това място, възкликва друг мъж. Той бърза да добави, че търпението на жителите на квартала е на предела си и ако от общината не предприемат до дни адекватни действия, за да затворят пункта, скоро напрежението ще ескалира, ще се стигне дори и до саморазправи.

Стигнало се дотам хората да искат да си продават жилищата, за да се спасят от този ад. За тяхна зла беда обаче, мераклии да се нанесат в него така и не се намирали.

Представител на фирма "Василена 2000", която стопанисва пункта, така и не пожела да разговаря нито с хората, нито с медиите. Той се скри зад металните заграждания, без изобщо да коментира твърденията, че обектът е незаконен. Вместо това с единствения представител на местната власт на мястото - лидера на БСП - Варна, Борислав Гуцанов разговаря дама, представила се адвокат на собственика. Тя обясни надълго, че теренът си е негов и той може да прави там каквото прецени. Юристката се закани, че ще се води война на живот и смърт за спасяването на пункта. Гуцанов показа документи, че още през 2010 г. тогавашният районен кмет Пламен Градинаров е подписал писмо до кмета на Варна и до РДНСК, с което ги уведомява, че обектът на ул. "Мир" 40 е незаконен.

И макар в деня на протеста да се бяха постарали да почистят около пункта, както и да разпратят редовния му контингент надалеч, още с пукването на зората те се заредиха отново пред него. Читатели на вестника изпратиха снимки, на които се вижда ясно, че обектът си работи с пълна пара, независимо от масовото недоволство на съседите.

Спретват ежедневни боеве пред магазина

Едни от най-потърпевшите от безобразията на вехтошарите в района на ул. "Петър Райчев" 4 са служителките в близкия супермаркет. Пунктът за вторични суровини, свърталище за клошарите, е почти долепен до магазина. Стандартният маршрут на мизерниците, след като продадат боклуците си в пункта, водел директно към супермаркета. Там те се снабдявали с обилни количества бира. И въпреки предупреждението, че пиво, без да са върнати бутилки, не се продава, скандалите на темата са ежедневие, разказаха служителите. Висят по цял ден и по цяла нощ пред магазина, редовно организират побоища, добавиха още те. Често на свадите им присъстват и деца, които са неизменни членове на клошарската общност.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.11.2012 г.
0
 
 
Районът се напъни със клошари-изчезнаха всички метални изтривалки пред входовете на блоковете,обирите на мазите зачестиха.Нали има решение тези пунктове да не бъдат в чертите на града?След предаването на железата от клошарите ,последните сядат на пейките пред блоковете и си правят здрави запой.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Процедурата за избор на нов главен прокурор
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: