Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметове скептични за реализация на строителните си програми
Автор: Екип Varna24.bg 16:44 / 24.01.2009Коментари (0)476
Кметовете на варненските райони и селата от общината са изключително скептични, че ще бъдат реализирани строителните им програми за тази година, дори и в половината си обем. "Миналата година стойността на строителната ни програма беше 15 млн. лв., но от нея изпълниха съвсем малка част. Тази година сме заложили по-малко, но не се надяваме половината от тях да ни дадат", коментира кметът на "Приморски" Пламен Градинаров. Подобно мнение изказа и зам.-кметът на район "Одесос" Венцислав Кючуков. Причината е финансовата криза, която не подмина и община Варна. Предимство през тази година ще се даде на социалната програма, така че инфраструктурните проекти ще бъдат значително редуцирани, припомни и ресорният зам.-кмет Венелин Жечев. Той посочи, че се провеждат ежедневни срещи с районните кметове и по дирекции, за да се обсъди кои са най-спешните обекти. Жечев категорично отказа да посочи приблизителна сума, която ще бъде заложена в бюджета за реализирането на строителната програма.
Основно по жалби на граждани са съставили строителните си програми за тази година районните кметства и селата.
Най-мащабна като сума е инфраструктурната програма на район "Аспарухово". По-крупната сума от приблизително 16 млн. лв. е предвидена за решаването на инфраструктурните проблеми в "Галата". С най-скромни претенции пък е "Владиславово". Предимно детски площадки са заложили в програмите си селата от общината.

Малко повече от 7 млн. лв. е инфраструктурната програма на Каменар, каза кметът на селото Светослав Райков. Той посочи, че около 90 на сто от средствата са предназначени за реконструирането и изграждането на детския парк, както и за проектирането и прокарването на канализация в около 2/3 от населеното място. За да се закърпят най-спешните инфраструктурни нужди на Тополи, са необходими около 3 млн. лв., посочи кметът Ганка Димитрова. В селото искат изграждането на 2 нови детски площадки и още толкова спортни.

За асфалтирането на 4 улици и тротоарите им в Константиново са необходими 1,2 млн. лв. Общо строителната програма на селото е в размер на 1,6 млн. лв. Останалите средства са предвидени за строителството на детска площадка и подмяна на прекалено старото осветление на някои от улиците, посочи кметът Васил Дюлгеров.

Източник: в. "Позвънете"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: