Кметът: Бюджетът, който ще внесем за 2020 г., ще е със сходни рекордни параметри като миналогодишния

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:35 / 10.01.2020
2434
Бюджетът, който ще внесем за 2020 г. ще е със сходни параметри като миналогодишният, рекорден. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

"Като стъпихме в мандат бюджетът на Варна беше малко над 200 млн.лв., докато през миналата година бюджетът беше малко над 500 млн.лв., или два пъти и половина в повече. Всичко това сме постигнали благодарение на три основни неща.

От една страна оптимизиране на общинският бюджет, повишаване на събираемостта, като бюджетът нарасна драстично, без да увеличаваме местните данъци и такси, а това е много важно!

Активна работа по линия на европейските проекти и програми. Спомняте си, че от абсолютно догонваща община, в момента сме община за пример по отношение на европейските проекти и програми.

И от трета страна създаване и на административния капацитет за проектна готовност относно ключови проекти, с оглед сериозната подкрепа на тази основа, която получихме и от правителството.

Бюджетът, който ще внесем за 2020 г. ще е със сходни параметри като миналогодишния, рекорден. Но, бюджетът е дълга тема и ще имаме възможност да го обсъдим по-детайлно с приоритетите и целите, заложени в него, в съвсем скоро време", каза Иван Портних.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).