Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът Коцев даде важна информация за "Пазари" ЕАД
©
В дружеството "Пазари“ ЕАД са апортирани само два имота, а са отдавани под наем още осем. Общинският съвет във Варна не е одобрил правилник за дейността на "Пазари“ ЕАД и как да се отдават под наем имоти. То не притежава никакви вътрешни правила за събиране и отчитане на приходите с разписан ред и отговорни лица, каквито са изискванията на закона. 

Това са само част от констатациите на Вътрешния одит, които кметът Благомир Коцев получи от звеното, което е направило проверки за периода 1 януари 2022 г. – 30 септември 2024 г. в различни дружества. 

"Пазари“ е едно от 16-те такива дружествата, чиито ръководства се назначават от Общинския съвет, но тъй като управляват общинска собственост, кметът поиска от тях информация за щатни състави, заплати, функции, процеси и др. По-рано със свои заповеди кметът им назначи и одити. Той подчерта, че данните от одитите ще бъдат представени на Общинския съвет, за да се вземат мерки за оздравяване на дружествата и да се защитят публичните пари, доколкото общинските съветници назначават  ръководствата им.

Според резултатите от първия етап на одита в "Пазари“ ЕАД, имотите, които то може да отдава под наем, са тези, които са апортирани в капитала на дружеството - Колхозния пазар и Пазар "Чаталджа“. Но се оказва, че то е отдавало под наем още 8 други площадки – "Владислав Варненчик“, "Младост“, "Цветя – пазар Катедралата“, Пазар "Чаталджа“ – цветя (тротоар), Пазар "Часовника“ при ул. "Русе“, гробище с. Тополи и др., които не са апортирани в капитала на дружеството. Какви приходи са получили, в какъв период от време, кой и как ги е администрирал - това очакваме одитът да установи в следващите етапи, коментира още кметът на Варна.

Малко преди одитирания период Общинският съвет е предоставил за оперативно управление площадките "Цветен пазар“, Пазар "Чайка – паркинг Делфинариум“ и пазар на ул. "Елин Пелин“, но за останалите липсва всякаква информация как са предоставени на "Пазари“ ЕАД и как така за тях са събирани приходи без основание, ред и правила, утвърдени от ОбС, посочи още Коцев.

Тепърва одитът на дружеството ще изясни за какви суми и за какъв период от време са констатираните нарушения и дали видът им е такъв, че да поражда задължение за информиране на компетентните органи извън Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Отношенията София-Скопие
Формула 3 сезон 2024/25
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (461) 14%
Добре, но можеше и по-добре (448) 14%
Не се справи (632) 19%
Пълна трагедия (1739) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: