Кметът Коцев присъства на ритуала по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от ВВМУ

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
12:45 / 11.08.2024
2440
Кметът на Варна Благомир Коцев присъства на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск 2024 "Цар Симеон Велики" на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров", който се проведе днес на Морска гара. Събитието започна с издигане на флаговете на корабите от състава на Военноморските сили, съобщиха от Община Варна.

Пагоните и дипломите на курсантите бяха връчени от служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и началника на Военноморското училище флотилен адмирал Боян Медникаров.

Тази година офицерски пагони получиха 31 курсанти. Първенец на випуска е Рафаел Кънев от специалност "Корабни машини и механизми за ВМС", който завърши с успех 5,92. Гости на събитието бяха още областният управител проф. Андрияна Андревева, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, депутати, генерали, адмирали, родители и близки на випускниците. 

Ритуалът по присвояване на първо офицерско звание на курсантите съвпада

с тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на българските Военноморски сили. По този повод днес от 10:30 ч. до 17:00 ч. на 

Морска гара - Варна жителите и гостите на града могат да разгледат кораби и техника на въоръжение във Военноморските сили.

В района на централния плаж в града по обяд се провеждат военни демонстрации, които включват маневри на висока скорост на бързоходни моторни лодки, приводняване на парашутисти и представяне на бойни умения от военнослужещите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).