Кметът Коцев се обърна с молба към варненци

Автор: Георги Кирилов
Коментари (16)
09:57 / 13.08.2024
12863
Тази сутрин кметът на Варна, Благомир Коцев направи своята обичайна разходка из града. Градоначалникът не остана доволен от видяното.

Кметът Коцев написа:

На обичайната си сутрешна разходка из града днес фокусът ми беше кв. Левски и Цветния квартал. Лично проверих състоянието на чистотата, както и дали контейнерите за отпадъци са извозени навреме.



Установих, че тези за битови отпадъци - сивите - са извозени навреме и празни, но на места хората продължават да изхвърлят торбите си около тях. С цветните контейнери за разделно събиране ситуацията е следната - зелените са винаги полупразни, а жълтите навсякъде препълнени. Тъй като днес е вторник и фирмата би трябвало да ги извозва днес, ще ѝ дам шанс и по-късно отново ще проверя дали това се е случило в рамките на деня.



Един от основните проблеми за образуването на микросметища около контейнерите е именно едрогабаритния отпадък и най-вече кашоните, които са обемисти, а трябва да влязат в малкия отвор на жълтите контейнери. Работим това да се промени като ги подменим с по-подходящи. До тогава обаче ще следим за навременното извозване на жълтите контейнери, за да не са винаги препълнени. Ясно е, че честотата на извозване и контрола върху това трябва да се подобри. Още днес ще изискам промяна в графика на фирмата.

И все пак отново призовавам гражданите - не изхвърляйте нищо около контейнера, а едрите кашони нарязвайте на малки парчета и поставяйте само в жълтите контейнери.

Едрогабаритните отпадъци изхвърляйте само по график, а скоро ще имаме и специализирана площадка за разделно сметосъбиране на всички възможни отпадъци.

Виж коментарите (16)

Още по темата (44):
03.09.2024 Варненка с отчаяние: Вижте какво е пред дома ми! Кажете как да се боря!
02.09.2024 За пример! Ученици почистиха около Варна, вижте защо
30.08.2024 Община Варна глобява наред, вижте за какво
30.08.2024 Иновативни кошчета ще борят проблема с боклука във Варна
29.08.2024 Борим проблема с боклука във Варна с интерактивна карта
28.08.2024 Нови брошури ще учат варненци, как да изхвърлят разделно боклука
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).