Кметът: Не съм общувал с Гуцанов извън служебните задължения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:57 / 06.04.2010
11481
Кметът на Варна Кирил Йорданов заяви, че в община Варна не са виждали съдържанието на договорите за закупуване на автобуси за "Градски транспорт" във връзка с операцията на МВР "Медузите", при която бе задържан председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов. По думите на Йорданов в сутрешния телевизионен блок на bTV, през 2002 година фирма "Градски транспорт" е излязла от обсега на общинската администрация.

Гуцанов е водил съвсем нормален начин на живот, каза още кметът на Варна. Той добави, че не е общувал с него извън работните си задължения и всичко, което е било изнесено от медиите и правоохранителните органи за имотното и финансово състояние на Гуцанов през последните дни, не му е било известно.

Кирил Йорданов отрече да познава и бизнесмена Данаил Славов, известен като Дидо Дънката. Той допълни, че в морската столица се говори, че органите на МВР имат достатъчно информация за това лице. На въпрос как може да не знае нищо за състоянието на Гуцанов, кметът Йорданов отговори: Може и пет мандата да си кмет, може и един, въпросът се състои в това, дали в моите правомощия фигурира да проверявам доходите на хората.

Той добави, че следи отблизо всички сделки, които се реализират от общината, знае в детайли тяхното развитие. "Винаги, когато става дума за сделки, които се извършват от администрацията, аз нося отговорност. Знам за всяка сделка как върви. Запознат съм детайлно", каза варненският кмет. "Вие ме питате за неща от личния живот на председателя на общинския съвет, които не знам. Не ми задавайте въпроси, които трябва да се отправят към разследващите органи", каза кметът Йорданов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (196):
26.02.2014 Гуцанов осъди държавата в Страсбург, прибира 44 000 евро
17.10.2013 Главният прокурор: Делото "Медузите" е било основателно прекратено
15.03.2012 Съдебни поръчки до 6 европейски държави направени по операция "Медузите"
28.06.2011 2010-та година била най-богата за Гуцанов
22.05.2011 Прокуратурата не проверява Гуцанов за съпричастност към контрабандните цигари, заловени във Варна
22.05.2011 Един задържан по случая със заловените контрабандни цигари във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).