Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Никакви сгради на Понеделничния пазар
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 25.06.2008Коментари (0)826
Никакви билдинги няма да се строят на мястото на Понеделничния пазар, заяви категорично вчера по време на редовния си брифинг варненският кмет Кирил Йорданов. Той каза, че разчита на здравия разум на варненци да не обръщат внимание на спекулативни твърдения, свързани с бъдещето на района.

Няма никаква сграда, вписана в Подробния устройствен план (ПУП) на района между бул. "Христо Ботев", ул. "Д-р Пюскюлиев" и бул. "Съборни", посочи още кметът. Там е предвидено единствено изграждането на подземен паркинг, като "се отчита съществуването на дървесните видове" в градинката, където сега се намира пазарът. В застроителния план е упоменато изрично, че бъдещият паркинг ще има капацитет от 120 автомобила на едно ниво, като на бъдещия концесионер ще бъде дадена възможност да изгради два подземни етажа.

Не мога в никакъв случай да се ангажирам със срокове, в които ще бъде завършен проектът за подземния паркинг в центъра, уточни Кирил Йорданов. Той обясни, че "като познава практиката" всяко разпореждане оттук насетне ще бъде оспорвано и обжалвано в съда, като смятащите се за засегнати страни ще използват всяка дадена им от закона възможност. През такива процедури ще премине както предстоящото закриване на Понеделничния пазар, така и бъдещият търг за отдаването на паркинга на концесия, убеден е кметът. Години ще минат, преди да влезе там първата кола, призна той.

От 28 юни - събота, влиза в сила новото движение по бул. "Сливница" и "Княз Борис І" в посока Златни пясъци, заяви Кирил Йорданов. Той припомни, че отсечката от светофарите пред общината до кръстовището на Икономическия университет ще бъде отворена за автомобили, за да облекчи натовареното кръстовище на Червения площад. До една година ще бъдат изградени и плочници на пешеходните зони, заяви кметът.

Той съобщи още, че е разпоредил проверка на всички разрешителни за строеж на магазините по ул. "Битоля". Никой няма да отнема възможността на хората, които живеят там, да паркират автомобилите си, промяната няма да ги засегне, но нарушителите на забранителните знаци ще бъдат санкционирани, каза Йорданов.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: