Кметът: Общината ще има възможност да получи седем минерални извора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:40 / 29.03.2011
1136
Община Варна не фигурира в министерския списък, в който са обявени минералните извори, които ще бъдат предоставени за управление на общините. Това обясни на пресконференция днес кметът на града Кирил Йорданов. Не коментирам дали е пропуск или действието е умишлено, посочи той.

По думите му обаче, това е причината до този момента, Варна да не е получила нито едно находище за минерална вода. Грешката ще бъде поправена. Това е договорено при премиерската визита този уикенд. Така морската столица ще се добави в списъка, обясни Йорданов. По негови данни, общината ще има възможност да получи седем минерални извора, които не са отдадени на концесия - сред които тези до дом "Младост", басейн "Приморски", Св. Константин и Елена и други.

Промяната в закона за водите даде възможност общините да вземат находищата с лековита вода. За целта кметовете трябва да подадат молба до екоминистерството. Градоначалниците ще получат право да се разпореждат с изворите, като имат право да ги използват за отопление, СПА туризъм, изграждане на санаториуми или отдаване на концесия.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).