Кметът: Общината също има проблеми с надписвани сметки за ток

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:34 / 13.04.2010
899
Кметът на община Варна Кирил Йорданов се срещна с представители на ВМРО и сдружение Граждани за национален отпор срещу монополистите и контрол на администрацията (ГНОМКА), които организираха по-рано днес протест срещу Е.ОН пред сградата на електроразпределителното дружество на ул. Девня 2. Зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов запозна градоначалника с мотивите за протеста, които бяха описани и в писмо от ВМРО до него.

Кирил Йорданов заяви, че както и гражданите, община Варна също има проблеми, свързани с надписването на сметките за ток, с качеството на услугата и с честите аварии. Той допълни, че преди заплащането на сметките всички електромери се проверяват по отделно от служители на общината, като се търсят и варианти за връщане на съществувалата преди години система за контрол над отчитането на сметките. Йорданов добави още, че се проверяват и правните възможности общината да използва услугите на други фирми за доставка на ток, газ и вода, като по този начин, в условията на конкурентна среда, общината да получи по-ниски цени.

Градоначалникът каза още, че на работна среща с представители на Е.ОН е станало ясно, че са намалени аварийните екипи на дружеството. Той подчерта, че аварийните екипи би трябвало да бъдат повече и с по-големи възможности. Йорданов добави, че на следващата работна среща с представители на електроразпределителното дружество, ще им представи изложеното в писмото на ВМРО, защото исканията на гражданите трябва да бъдат чути.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
02.08.2010 Местности край Варна скочиха срещу Е.ОН
07.06.2010 Е.ОН отрече за надписаните сметки
07.06.2010 Варненци пишат до Областния заради завишени сметки за ток
14.05.2010 Прекъсвания на тока очакват Е.ОН из цяла Варна и курортите в неделя
27.04.2010 Детайлни проверки текат в E.ON заради стотици жалби от потребители
14.04.2010 ВМРО поиска от Е.ОН да не вдига цената на тока
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).