Кметът: Предстои труден процес на оптимизация на училищната мрежа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:57 / 07.11.2013
2642
Национална конференция с международно участие "Хуманизъм и прагматизъм в образованието на XXI век" се проведе във Варна под патронажа на кмета на Варна Иван Портних. Проявата бе открита с музика на Гершуин, в изпълнение на проф. Владимир Радулов - учен, преподавател, музикант и общественик, водещ изследовател в областта на педагогиката, психологията и рехабилитацията на зрително затруднени хора.

С приветствие към гостите на форума се обърна кметът на Варна Иван Портних. "С моя екип сме убедени, че всяка инвестиция в образованието е инвестиция в бъдещето - на Варна и на страната. Изправени сме пред много предизвикателства, но съм сигурен, че заедно ще успеем да се справим с тях. Работим активно по оптимизацията на детските градини - строим три разширения на сгради на детски заведения, догодина ще имаме и нова детска градина. Така проблемът с липсата на места в тях ще бъде решен. Предстои и един труден процес на оптимизация на училищната мрежа, но ние сме готови да реагираме в синхрон на обществените нагласи. Община Варна съдейства активно за развитието на извънкласните форми на работа на децата. Подобряването на материално-техническата база е важна задача и в контекста на кандидатурата ни за младежка столица на Европа. Уверен съм, че на днешния форум вие ще обсъдите и споделите добри практики, които да станат основа за по-добрите перспективи пред образованието", каза кметът.

Ползотворна работа на форума пожела и Лилия Христова, директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт". Тя подчерта, че общината подкрепя автономността на училищата и детските градини - не само като делегирано бюджетиране, но и като база за реализация на нови идеи и проекти.

Програмата на форума продължи с дебати по теми, свързани с използването и създаването на свободни образователни ресурси в образователния процес, отворени образователни практики, мобилни приложения в образованието и др.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).