Кметът мълчи за бъдещето на варненските тролеи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:08 / 27.04.2011
1485
Общината все още не е готова с най-големия си европроект, който се отнася за подобряване на системата на градския транспорт и по който се очаква градът ни да получи 40 млн. евро. Това стана ясно от думите на кмета Кирил Йорданов, който не можа да каже дали с тези средства ще се обновяват тролеите и контактната им мрежа или не. Наскоро фирмата консултант по проекта, ангажирана от МРРБ, изрази становище, че тролейбусите са нерентабилни и въвеждането на дизелови автобуси е по-изгодно. На въпрос дали електрическите транспортни средства ще се запазят, Кирил Йорданов отговори: "Нищо не сме предложили още." Кметът допълни, че предстои да се водят разговори преди окончателното решаване на съдбата на проекта, което се очаква през юни. Той подчерта, че какви са вижданията на консултанта и какво ще гласува като окончателно предложение общинският съвет, са две отделни неизвестни величини.

В първоначалния си вариант проектът за устойчив градски транспорт предвиждаше именно модернизирането на тролейбусните превози като основен акцент.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).