Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на "Приморски" се отчете за свършеното
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 02.10.2012Коментари (0)866
142 опасни сухи дървета са били отсечени за близо една година във варненския район "Приморски". Това съобщи кметът на района Петя Проданова по време на отчета за свършеното през първата година на управление. Тя посочи, че в момента се изпълняват още 32 броя заповеди за отсичане на дървета, които представляват опасност за жителите в района.

По сигнал и искания на граждани, след обстойна проверка от страна на районната администрация са били предложени да се издадат още 18 новини заповеди за премахване на дървета, които биха могли да предизвикат нежелани инциденти.

Петя Проданова посочи, че целите, които си е поставила с встъпването й в длъжност са били в две основни направления. Първото е било поддържане на все по-добра среда за живеене на територията на един от най-големите по площ и население район в страната, както и непрекъснато подобряване на качеството и ефективността на административното обслужване.

Едно от най-тежките изпитания, откакто е кмет Проданова посочи справянето с тежката зимна обстановка през декември 2011 и последвалите тежки бедствени дни в края на месец януари 2012 г. Тя припомни, че тогава са били сформирани осем екипа, които са работили по сигнали за помощ на гражданите, включително във вилните зони "Добрева чешма", "Траката", "Евксиноград" и др.

По време на пролетната рехабилитация на уличната мрежа са били изпълнени 17 000 кв.м. асфалтови кърпежи. Приоритетно са били включени обекти, за които е било сигнализирано от граждани, като например улиците "Мир", "Ян Палах" и др.

Петя Проданова добави, че на територията на район "Приморски" се е реализирал и успешно приключи проект по ОП "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. за подобряване на физическата и жизнена среда в община Варна. По този проект беше реконструиран бул. "Ген Колев" от ул. "Чаталджа" до ул. "Лоза" - уширението на бул. "Ген. Колев" в частта на улица "Чаталджа" до ул. "Д-р Желязкова", като там се извърши подмяна на настилка и бе въведена нова организация на движение.

По проекта се проведе и реконструкция на северното платно на ул. "Царевец" в участъка от бул. "Осми Приморски полк" до бул. "Васил Левски", като и там се извърши подмяна настилката и се поставиха нови светофарни уредби.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: