Кметът на Варна: Това е поредният пример, който се налага да решаваме с помощта на варненци

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
19:54 / 27.06.2024
9685
Ревизията на проектите, наследени от предходното ръководство на Варна, изисква ежедневно внимание. Повече от ясно е, че голяма част от тях са правени "на крак“ и без особена визия за бъдещето. Въпросът с по-малкото паркоместа, вследствие на въвеждането на "Зелена зона“ в кв. "Чайка“ е поредният пример за недалновидност в градоустройството, който се налага да решаваме с помощта на варненци. Това написа във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев

"Преди известно време сформирахме работна група, която търси потенциални решения както документално, така и на терен.

На този етап разглеждаме две възможности: допълнителни паркинги на тревна фуга по протежението на булевардите "Васил Левски“ и "Княз Борис I“ и еднопосочно движение между блоковете. По предварителна оценка можем да превърнем част от разделителните ивици между локалните платна и булевардите, опасващи квартала, в помощни паркинги към "Зелена зона“.

Еднопосочно движение между блоковете пък би ни позволило да усвоим части от платното, за да обособим допълнителни паркоместа между сградите.

Действителното въвеждане на новите съоръжения и регламенти обаче би отнело немалко време. Първо трябва да запознаем хората, след това да се направят изменения в Плана за организация на движението, а накрая вероятно ще се наложи и да представим проект за финансиране в Общинския съвет.

Ще използваме времето до въвеждането на "Зелена зона“ в кв. "Чайка“, за да разгледаме тези и други варианти и да задвижим промените. Не изключвам и възможността да забавим влизането на "Зелена зона“ в сила, докато не се уверим, че има работещи решения за намалените паркоместа.

Междувременно каня всички жители на кв. "Чайка“, които искат да се запознаят с работните ни варианти на решения, на разяснителна среща в понеделник, 1 юли, от 17:30 ч. в зала "Пленарна“ на Община Варна", пише още Коцев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (344):
02.07.2024 Кметът Коцев взе важни решения след среща с варненци
01.07.2024 Опасност от инцидент: Напука се стъкло над важна историческа старина във
Варна
01.07.2024 Варненци сигнализираха за опасност в Морската градина
28.06.2024 Да, тази мизерия е във Варна!
27.06.2024 Проблем с един от символите на Варна
25.06.2024 Варненци: Вандали цапат канал в Морската градина
Още новини от Новини от Варна:
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...
Червен код за пожари за Добричка област, оранжев за Варна!
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).