Кметът на Варна наложи огромна глоба на сметопочистваща фирма в града!

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (8)
19:59 / 19.07.2024
10257
Повече от 90 000 лева глоби са наложени на сметопочистващата фирма ЗМБГ само за последните две седмици. Санкциите са за неизпълнение на дейностите по почистване на Варна в първата половина на месец юли. Това написа във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.

"Казвам го не защото някой компрометиран екс-кмет е решил да ми търси сметка за нещо, което той самият е причинил на града, а защото варненци заслужават да знаят, че всички са равни пред закона.

Така например срещу физически и юридически лица за същия период са съставени 9 акта и са издадени 12 фиша, включително и с помощта на новите камери за наблюдение.

Преди минути приключи и общинската инспекция на наличната техника на ЗМБГ. Тя целеше да установи дали капацитетът за сметоизвозване е достатъчен, за да покрие нуждите на града. По договор Варна трябва да се обслужва от 12 камиона, а в момента на терен работят само 7. Заради този сериозен пропуск ще наложим още санкции.

Борбата с боклука във Варна продължава. Няма никакво съмнение, че сметопочистващата фирма не си върши достатъчно добре работата, както не може да има никакво съмнение, че онези, които драпат отново да дерибействат на гърба на варненци, имат интерес във Варна нищо да не се променя към добро. Тоест градът ни да остава мръсен, както беше години наред досега.

Наказанията, глобите и пълната отчетност пред варненци за работата на администрацията и изпълнението на договорите продължават", пише още той.

Виж коментарите (8)

Още по темата (44):
03.09.2024 Варненка с отчаяние: Вижте какво е пред дома ми! Кажете как да се боря!
02.09.2024 За пример! Ученици почистиха около Варна, вижте защо
30.08.2024 Община Варна глобява наред, вижте за какво
30.08.2024 Иновативни кошчета ще борят проблема с боклука във Варна
29.08.2024 Борим проблема с боклука във Варна с интерактивна карта
28.08.2024 Нови брошури ще учат варненци, как да изхвърлят разделно боклука
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).