Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на Варна поздрави моряците
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 26.06.2024Коментари (0)679
©
Община Варна търси възможности за взаимодействие с националната власт в полза на всички сфери от морския бизнес – корабостроене, кораборемонт и корабоплаване. Инструментите за това са ограничени, но все пак съществуват. Морският сектор е типично варненски и е особено важен за града ни, така че усилията трябва да бъдат обединени. Браншът трябва да запази и развие своето сравнително превъзходство в условията на огромна конкуренция. Това каза кметът Благомир Коцев по време на тържеството за 15-годишнината на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК).

Той поздрави професионалистите в морския бизнес по повод Международния ден на моряка – 25 юни. Кметът Коцев отчете като изключителен успех това, че крупни кораборемонтни и корабостроителни компании успяват да останат толкова години обединени пред предизвикателствата в сектора. По думите му сред тях е недостигът на кадри. Ще продължим да подкрепяме усилията за повишаване на качеството на образованието и да подкрепяме младите хора, избрали това поприще, да повишават своята квалификация, каза още Благомир Коцев.

Той получи от председателя на Управителния съвет на БНАКК инж. Светлин Стоянов почетен плакет, изработен специално за 15-годишнината на асоциацията.

Българска национална асоциация по корабостроене и кораборемонт е учредена през 2009 г. и е най-голямото морско сдружение с нестопанска цел в България. В нея членуват всички български корабостроителни и кораборемонтни заводи, заводи за корабно машиностроене, фирми, извършващи съпътстващи дейности. Нейни членове са и двата варненски университета, които обучават морски кадри - ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" и ТУ-Варна. По данни на БНАКК пряко заетите работници и служители в членуващите организации са над 4 300 души.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: