Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на Варна взе важни решения
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 01.07.2024Коментари (0)9776
©
На фирмите за поддръжка е възложено възстановяването на прекъснато уличното осветление в определени части на града, стана ясно по време на днешната оперативна среща на кмета Благомир Коцев с общинската администрация. По данни на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ се подготвя рехабилитация на осветлението по бул. "Цар Освободител“ (в района на автоборсите) и в централната част на район "Владислав Варненчик“ (по бул. "Св. Елена“, ДКЦ III).

Ще бъдат възстановени откраднатите кабели и в един от най-критичните участъци – този под автогарата на територията на район "Младост“, както и участъка от кръстовището на бул. "Христо Ботев“ до началото на Аспаруховия мост и в пешеходния подлез на спирка "Осми декември“ на територията на район "Одесос“. С това поетапно започва възстановяването на уличното осветление, което редовно става обект на кражби и други вандалски набези, стана още ясно  на днешната среща. По настояване на кмета Коцев е направена проверка и до края на деня ще бъде осветен и подлезът на Двореца на културата и спорта.

Продължават ремонтите на платформите и асансьорите за хора в неравностойно положение и майки с колички. Към днешна дата е възстановена работата на 9 асансьора и 7 платформи в подлезите. По време на оперативката кметът нареди изготвянето на доклад за състоянието на детските площадки в града, както и да бъде изяснена собствеността на всяка от тях. Целта е Община Варна да има готовност да кандидатства за финансиране по различни проекти и програми за изграждане на нови площадки на мястото на старите. Тези, които бяха изградени преди няколко години, изобщо не са ремонтирани. Единствената дейност, която се извършва по райони, е да се демонтират опасните  съоръжения, беше отчетено днес.

Във връзка с подобряването на градската среда в централната част беше решено да се изготви разчет за необходимите средства за рехабилитация на компрометираните участъци от паважа по пешеходната зона, както и да се изчислят разходите за префугиране на алеята, водеща до входа на Морската градина след края на летния сезон.

Наредено беше още да се ремонтират пейките от градинката на Търговската гимназия до площад "Независимост“, както и тези на площад "Атлантическа солидарност“ (до ГХГ "Борис Георгиев“). През есента по пешеходната зона ще бъдат засадени нови дървета на мястото на липсващите. Дотогава да бъдат отстранени дънерите и да бъдат ремонтирани металните решетки, нареди кметът Коцев.

До седмици ще бъдат доставени 20 седемкубикови контейнера за зелен отпадък, които да бъдат разпределени в новообразуваните жилищни зони около Варна, стана ясно още по време на днешната среща.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Протест на фармацевтите заради нова наредба на НЗОК
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: