Кметът поиска оставката на чиновник в “Приморски”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 05.03.2009
1508
Илия Костадинов, шеф на дирекция "Устройство на територията" в район Приморски стои зад одобрените подробни устройствени планове за терените в местността Перчемлията, където доскоро е имало гора. Това съобщи на редовния си брифинг кметът на Варна Кирил Йорданов. По думите му "гората е изсечена по най-брутален начин". Като в "брутален екшън" е била изготвена и необходимата документация. Тя не отговаря на изискванията за наличие на скица, копие от кадастрална карта и съдържание за съществуващите в съседните имоти сгради и съоръжения. Допуснатите строежи не са съобразени с подземния водопровод, бъдещото регулиране на улиците и предстоящото разширяване на пътя, обслужващ селищните образования Черноморска панорама, Перчемлията и село Осеново, категоричен бе градоначалникът. Проверката, разпоредена от него, е показала още, че одобрените подробни устройствени планове, не са обявени по надлежния ред на всички заинтересовани страни и непосредствени съседи в това число и община Варна, и природен парк "Златни пясъци".

Под документите липсва подпис на главния архитект и юриста на района, а положеният печат на проектанта - архитект К. Петров, е с изтекъл срок, въпреки разпоредбите на камарата на архитектите и констукторите, подчерта още Кирил Йорданов. Той постави под съмнение строителният контрол, който се извършва в район "Приморски" и поиска оставката на чиновника, отговорен за документните нарушения. Събраната информация по случая ще бъде предоставена на прокуратурата, увери градоначалникът.

Кметът на район "Приморски" Пламен Градинаров коментира пред "Черно море", че вече тече проверка по случая и резултатите от нея ще покажат какви мерки да бъдат предприети.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
09.03.2009 Илия Костадинов поиска извинение за клевети от кмета Йорданов
06.03.2009 Чиновник съди кмета за клевета
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).