Кметът с ключова среща, касаеща спортната общност на Варна

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (4)
14:55 / 22.12.2023
1474
Усетих огорчението на спортните клубове по време на срещата ни. Искат да е "Едемската градина за нашите деца спортисти“. Но сега не е. Така я заварвам.

Споделям напълно огорчението на спортистите. Казват, че има напрежение и че секторът им не се ръководи обективно и етично. Разказаха за политически влияния върху спортната общност във Варна. Искат ясен регламент, цели, стратегии и нормативни документи с коректни критерии. Това написа във Фейсбук кметът на морската ни столица Благомир Коцев, видя Varna24.bg

"Радвам се, че стигнахме и до конкретна обща задача за всички - да се изработят честни и ясни критерии и те да важат за всички. Това е закономерно тяхно искане и категорично ги подкрепям. Някои от проблемите, за които чух на срещата, са, че спортистите са били вписвани в обществени съвети, без да знаят. Не са публикувани статутите на наградите за спортистите и клубовете, а в самите статути има проблеми.

Критиката им показва, че цялата дирекция "Спорт“ и управлението на спортните имоти трябва в спешен порядък да бъдат оптимизирани. Целта е ясна - не да се слагат "свои“ хора тук и там, а Варна да има елитни спортисти, масов спорт, да се грижи за клубовете си, да стимулира високото спортно майсторство и да излъчва шампиони.

Това става от най-ранна възраст на децата, училищен спорт, клубове (222 регистрирани във Варна и около 50, които носят медали, се каза днес на срещата) и масов и ученически спорт.

Трябват и бази - нови, ремонтирани и с добри стопани. Сега не е така, казват клубовете. А това го виждат и гражданите. За мен именно такова трябва да е бъдещето на спортна Варна - бази, грижа, пари, добри клубове, топ спортисти и родни шампиони.

Клубовете искат смяна на ръководството на спорта. Аз няма да налагам на общността решение, затова предложих обществен съвет да излъчи своята номинация за ръководство. Вярвам, че спортната общност сама трябва да излъчи своите лидери. И се радвам, че тя приема това.

Договореност е постигната - всички клубове от федерациите, училищен и масов спорт, учителите по физическо възпитание да излъчат по един свой представител в обществения съвет. И така впоследствие те да излъчат ръководство на спорта във Варна.

Благодаря на клубовете за изключително полезната среща днес! Разчитам да общуваме пряко и занапред. Посредници не са ни нужни", пише още Коцев.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).