Кметът ще се отчита ежегодно за състоянието на общинската собственост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 24.11.2010
465
Кметът на Варна отсега нататък ще се отчита ежегодно пред местния парламент за състоянието на общинската собственост. Това решиха общинските съветници от комисията по собственост и стопанство, след като приеха промяна в наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Ако решението бъде одобрено и на сесия на Общинския съвет, градоначалникът ще трябва до 31 януари да представя отчет за състоянието на собствеността и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти през изминалата календарна година.

Поправките в наредбата бяха направени по предложение на кмета Кирил Йорданов. Те бяха приети от общинските съветници единодушно и без дебати. Единствено Пламен Начков от БСП направи коментар по адрес на градоначалника. "Интересно ми е как след 3 години кметът се сети, че има пропуск в наредбата. Целесъобразно е я да приемем, поне в края на мандата да получим информация за състоянието на общинската собственост", каза червеният общинар.

Съветниците гласуваха също да се направи цялостна финансова ревизия на АГ болницата. При предишната проверка са констатирани сериозни разминавания, а е редно новият управител на лечебното заведение д-р Радослав Минков да започне начисто, заяви общинският съветник д-р Ивайло Бояджиев. Местните депутати възложиха на кмета до края на годината да предприеме необходимите действия за пълна ревизия на здравното заведение.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).