Кметът стартира инициатива за събиране на средства за специализиран транспорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:36 / 02.11.2010
1102
С изложба стартира инициативата на Агенция за социално развитие "Вижън" за събирането на средства за закупуването на специализиран транспорт за децата, учащи в общообразователни училища и на които Агенция "Вижън" предоставя услугата социален асистент.

Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов, подкрепи кампанията на Агенция "Вижън" за набирането на средства за закупуване на специализиран транспорт. Подкрепа указаха и г-жа Благовеста Йорданова, директор на дирекция "Канцелария на кмета, протокол и връзки с обществеността", д-р Здравко Марков, директор на дирекция "Социални дейности и жилищна политика", както и представители на частния сектор.

Кметът на Варна г-н Кирил Йорданов откри изложбата и първи закупи картина като подчерта, че покрепя идеята с благотворителност да се съберат средства за закупуването на специализиран транспорт за хората, които се нуждаят от него във Варна.

25 акварелни творби са представени от прочутият варненски художник Петър Петров в Арт клуб "Вижън хол", а част от средствата, които ще бъдат събрани, ще се предоставят за закупуването на специализиран транспорт за децата в неравностойно положение.

Детски център "Вижън Джуниър" осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центъра осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен. Единственото, от което тези деца се нуждаят за подобряването на техните условия и за развитието им в социалната среда е закупуването на специализиран транспорт.

Освен в Арт клуб "Вижън хол", творбите на Петър Петров ще бъдат представени и в уеб сайта на Агенцията за социално развитие "Вижън" - http://vision-bg.com.

Още няколко прояви на Агенцията предстоят до края на годината като част от тази инициатива. Открита е и банкова сметка за събирането на нужните средства:

SGЕкспресбанк - Клон Транспортна
BG88TTBB94001506067847
BIC TTBBBG22


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).