Кметът свика общинската комисия по безопасност на движението

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:51 / 13.09.2013
587
Общинската комисия за безопасност на движението по пътищата в община Варна проведе първото си заседание в обновен състав. Тя бе свикана със заповед на кмета Иван Портних. Комисията се оглавява от заместник-кмета Тодор Иванов. В нея влизат представители на общината, Областната дирекция на вътрешните работи, Областното управление за пожарна безопасност и защита на населението, Пътно управление, Общинска полиция, както и неправителствени организации за безопасност на движението.

Днес комисията определи кръгът от въпроси, с които ще се занимава - те са свързани както с безопасността по улиците, така и с регулирането на движението с пътни знаци и хоризонтална маркировка. Комисията ще разглежда и жалби и сигнали от граждани, свързани с трафика по варненските улици. Сигнали и предложения до нея могат да се подават и на електронния адрес signali@varna.bg .

Вчера фирма "Елит - пътна сигнализация" приключи дейностите по освежаването на пешеходните пътеки и пътната маркировка в близост до варненските училища, детски градини и детски ясли. Освен хоризонталната маркировка, два дни преди първия учебен ден, фирмата е приключила и подмяната на пътните знаци около училищата. По повод началото на новата учебна година община Варна инвестира над 40 хиляди лева, за да гарантира безопасността на движението на учениците.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).