Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът свика заседание за снега днес
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 16.12.2010Коментари (1)2663
©
Кметът Кирил Йорданов.
Кметът на община Варна свика на заседание днес Временния щаб по управление на почистването и поддържането на града при зимна обстановка. Основните транспортни артерии в града, по които се движи градския транспорт, вече се почистват от специализираната техника и се обработват с пясък и луга. Целта е да се гарантира проходимостта на улиците след 17.00 часа, когато приключва работният ден и варненци започват да се прибират в домовете си.
 
През нощта температурата във Варна ще достигне - 4 градуса и се очакват заледявания. Според прогнозите снеговалежът ще спре в обедните часове на петъчния ден. Почистващата техника на трите фирми "Хидрострой" АД, "Инжстройинженеринг" ЕООД и "Зебра Стимекс" ООД ще работи през цялата нощ. Община Варна контролира движението и работата на всички специализирани снегопочистващи автомобили на фирмите както с GPS-системата, така и посредством дежурни мобилни екипи.
От следобедните часове на разположение на районните кметове е предоставена малогабаритна техника, която се ангажира със снегопочистването на междублоковите пространства и малките улици. По-усложнената пътна обстановка между кв. "Аспарухово" и местностите "Боровец" и "Черноморец" се преодолява с помощта на допълнително специализирана техника и автомобили. Всички пътища на територията на общината са проходими. Няма данни за аварии по електропреносната и водоснабдителната мрежи. Е.ОН и ВиК разполагат с дежурни екипи, които са готови да действат при аварийни ситуации.
Училищата на територията на община Варна са снабдени с гориво и има създадени благоприятни условия за нормален учебен процес. Детските градини и детските ясли също разполагат с достатъчно гориво.
С достатъчно гориво за отопление разполагат и социалните заведения в община Варна. Бездомниците в града са настанени още преди 10 дни на топло - 34-ма в СУПЦ "Анастасия д-р Железкова", 17 - в католическата църква и 15 деца и младежи в дом "Гаврош".
Градският транспорт във Варна функционира при зимни условия. Транспортните фирми имат готовност да заменят съчленените автобуси с единични, които гарантират по-добра проходимост при зимни условия.
Фирмите по сметопочистването са се ангажирали с поддръжката на спиркозаслоните и подлезите в града. С поддръжка на проходимостта по централния площад "Независимост" се е ангажирала фирма "Титан". Работата по снегопочистването ще продължи през цялата нощ, за да се гарантира нормалното функциониране на града утре сутринта. Зимата дойде.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 17.12.2010 г.
0
 
 
Когато има желание - има и начин!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: