Кметът свиква консултативния съвет, умуват мерки срещу насилието сред младежите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 16.12.2008
972
В отговор на новините за потресаващи актове на насилие сред младите хора кметът на Варна Кирил Йорданов е свикал консултативния съвет, в който участват 36 представители на общо 96 неправителствени младежки организации. Заедно с тях тревожната ситуация ще обсъдят зам.-кметовете доц. Христо Бозов, Коста Базитов и Веселин Петров, шефът на общинската дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред" Стойчо Бакалов, както и ръководството на варненската полиция. Консултативният съвет ще се събере утре вечер. Целта е да обсъдим необходимите мерки и да излезем с конкретна позиция, поясни градоначалникът.
По думите му снощи са били предприети проверки на 21 обекта в района на студентските общежития във Варна. 11 от заведенията били с нощен режим на работа, а работното време на други 3 приключвало в 23 часа. При проверката било констатирано, че всички обекти разполагат с жива охрана и паник бутони, а вследствие на увеличаващите се случаи на насилие е бил затегнат контролът за недопускане на деца и хора в нетрезво състояние в заведенията.

Кметът обяви, че по препоръка на специалисти през следващата година децата с високо рисково поведение ще бъдат ангажирани с екстремни спортове. В целевата група попадали 220 малчугани от детските градите, 2089 ученици и 146 деца в риск. Всички те вече са били консултирани, изтъкна Кирил Йорданов. По думите му паралелно със специалистите на общината с подрастващите работят 211 професионалисти и доброволци. Градоначалникът посочи още, че общинската комисия за борба с противообществените прояви, която функционира от 2003 г. насам и в момента се ръководи от зам.-кмета Христо Бозов, е разгледала 154 възпитателни дела спрямо 209 малолетни и непълнолетни. Проведени са 627 консултации с психолози и психиатри на 346 деца. 45 от тях доброволно са се обърнали за помощ. Консултирани са били през тази година и 134 родители. В административната сграда, която предстои да бъде построена в комплекс "Младост", ще има и училище за родители, увери Кирил Йорданов.

Във връзка с усилията на общината да ангажира подрастващите, той отчете, че през изтеклата година във Варна са се провели 40 състезания в сферата на детско-юношеските спортове. В тях са взели участие 8000 деца. Студентските състезания са били 19 с общо 2600 участници. 23 000 деца са се включили в организираните 120 младежки и културни прояви. 3000 са възпитаниците на Общинския детски комплекс, подчерта още кметът.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).