Командироват полицаи към курортите заради връзка с изборите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 02.05.2009
513
Командироването на полицаи към Черноморските туристически курорти през лятото ще бъде съобразено с необходимостта от опазването на обществения ред на изборите. Това каза в интервю комисар Милчо Енев, началник на Отдел „Охранителна полиция" към Дирекция „Охранителна и пътна полиция" в ГД „Охранителна полиция". Той обясни, че преди началото на всеки активен сезон се създава организация за оптимално насищане със сили и средства на МВР в курортните комплекси. За тази цел, на базата на сключени договори с кметовете на общините и ръководствата на курортните комплекси, се правят разчети за командироване на допълнителни полицейски сили от СДВР и ОДМВР от вътрешността на страната в помощ на областните дирекции, обслужващи черноморските курортни комплекси. През летния туристически сезон на 2008 година в помощ на ОДМВР Бургас и Варна са командировани общо 758 служители. От тях: в ОДМВР Бургас - 593 души и във Варна - 165 души.

„За предстоящия активен сезон към момента се уточняват възможностите на общините и ръководствата на курортните комплекси за поемане издръжката на командировани допълнителни служители от ОДМВР във вътрешността на страната. За участие в опазването на обществения ред и противодействие на престъпността в черноморските комплекси и курортни селища допълнително ще бъдат привлечени и сили от Зоналните жандармерийски управления", каза комисар Енев. „Командироването на допълнителни сили ще бъде съобразено и с необходимостта от опазването на обществения ред и охраната на избирателните секции по време на предстоящите избори за евродепутати и за 40-то Народно събрание на Р България", обясни той.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).