Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Комична анкета даде званието "Варненец на годината" на кмета Йорданов
Автор: Екип Varna24.bg 09:56 / 21.02.2010Коментари (4)17395
© Varna24.bg
Кметът на Варна Кирил Йорданов бе удостоен с първия приз "Варненец на годината - 2009". Официалната церемония се проведе снощи във Фестивалния и конгресен център. Телевизия "Черно море", която организира кампанията заедно с вестник "Черно море", излъчи директно тържественото връчване на наградата. Сред десетки предложения на личности от различните области на обществения и политически живот в морската столица с най-много гласове бяха излъчени 5 номинации: на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов, кмета на община Варна Кирил Йорданов, мажоритарно избрания депутат от ГЕРБ д-р Красимир Петров, основателя на музейната сбирка "Стара Варна" Ламбрин Сотиров и режисьора Райко Райков, създател на Детския пантомимен театър "Щурче".

Вотът на зрителите на телевизия "Черно море" и на читателите на вестник "Черно море", които гласуваха със SMS-и в продължение на един месец, удостои с приза Кирил Йорданов. Кметът на Варна събра 49,04% от гласовете. Той получи статуетка, изработена от художника Ненко Чернев. Специална награда бе присъдена на Райко Райков, който дълги години всеотдайно отглежда талантливите деца на Варна. От името на режисьора наградата - картина на художника Никола Николов, получи Митко Алексиев.

Кампанията "Варненец на годината", която има за цел да отличи приноса към просперитета на Варна, високия професионализъм, гражданската позиция и значимите постижения на личностите с авторитет в града, е посветена на талантливите варненски деца. На тях ще бъдат дарени и събраните от SMS-ите средства. Тази година сумата, събрана чрез благотворителната кампания, ще бъде за творческите работилници на училището за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов".

Всички детски формации в града заслужават да бъдат подпомогнати, изтъкнаха обаче организаторите. За да докажат, че във Варна има много талантливи деца, в концертната програма на церемонията бяха включени над 150 участници от различни детски танцови и музикални състави.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кой по дяволите и виновен, че зимата беше толкова лоша, че ни строши пътищата. Ами вижте в момента, че по всички главни улици има ремонти. Не може всичко да е на момента направено още повече при положение, че от милата столица не дават и 1 лв за Варна. Айде сетете се какво беше Варна преди Кирил Йорданов - провинциално село със населени от 300 000. Вижте я сега! Винаги съм казвал, че населението е най-явният фактор за развитието на един град, а в момента Варна наброява повече от половин милион и продължава да расте - и естествено и механично. На всичкото отгоре продължава да е един от най-чистите и красиви градове не само в БГ но и Европа- бъдете сигурни. Айде стига само плюхте срещу кмета!
+1
 
 
Поздравявам Ви варненци, за кмета, и общинската администрация, който имате, ако имате възможност докарайте един такъв и към Пловдив, че тук от 18 години не помня колко малоумници, дебили и крадци управляват градът ни. Не съм много много запознат с това кои какъв е, но като страничен наблюдател смея да твърдя, че макар да е комуняга и представител на ТИМ очевидно, че този човек не му е безразлично за градът, и не гледа да се налапа, а обратното прави всички възможно за разрастването и облагородяването му. Пожелавам си на другите избори и в Пловдив най-накрая да се появи някой поне на половина кадърен като вашия.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: