Компания сезира Европейската комисия за нарушения в община Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:19 / 31.05.2011
2252
Транспортната компания "Коско" ООД ще сезира Европейската комисия за закононарушения на територията на община Варна. Писма - сигнали, ще бъдат изпратени и до посланиците на САЩ, Великобритания, Франция, Германия. Причината е, че дружеството не е допускано да изпълнява своите задължения по сключен договор с община Варна. Компанията не може да оперира, въпреки съдебните дела, които е водила и спечелила срещу община Варна.

Община Варна не изпълнява решения на Върховния административен съд, който преди повече от година - на 5 март 2010 г., отмени заповед на кмета на община Варна и така, по презумпция, възстанови "Коско" ООД да упражнява дейността си по линиите на обществения градски транспорт във Варна - маршрутите на автобуси с номера 15, 15Б, 115 и 148. Вече 14 месеца оттогава общината не е взела решение по казуса. Поради тази причина ще информираме както Европейската комисия, така и посланиците на водещи западни държави у нас. Искаме да ги запознаем със закононарушенията в един определен регион на Обединена Европа, заяви управителят на фирмата Косьо Косев.

Причината за решението е, че от няколко години фирмата не може да изпълнява своите задължения - по договор, за обслужване на линии, подписан с община Варна. Той бе парафиран на 08.07.1998 г. Няколко години по-късно - на 23.06.2005 г., кметът Кирил Йорданов самоволно и без основание прекратил договора, без да са налице правни и фактически основания за това. През всичките години, от когато ни забраниха да работим, поддържаме необходимия автопарк, независимо от огромните разходи за това. Притежаваме лицензия за международен автомобилен превоз на пътници на ЕО за 50 автобуса, оповести управителят на "Коско" ООД. Той допълни, че през годините фирмата е загубила милиони левове от това, че не работи, които са отишли в други компании, без те да имат право по договор да возят пътници по линиите й.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).