Компенсират инфлацията с еднократна парична помощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 13.08.2008
593
От началото на октомври социалното министерство ще раздава еднократни финансови помощи на пенсионерите и хората, които са на енергийно подпомагане през зимата. Това съобщи при посещението си във Варна министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. Все още не е известна каква ще бъде сумата, но тя ще е в кеш и цели да компенсира инфлацията. „По този начин хората ще могат да похарчат парите както намерят за добре", допълни тя. И изрази надежда изчислената по специална формула сума да достигне стойността поне на една минимална пенсия. Тя припомни и инициативата за връщането в страната на българските студенти, които учат зад граница. В тази връзка министърът припомни и за скандалната фирма „Конкорд", която изнесла 300 нашенци в Шотландия с обещание за високи заплати. Оказало се обаче, че фирмата има лиценз за болногледачи, а хората били натирени да работят на полето и да живеят във фургони. Проверката по случая се очертава да приключи днес и вероятно лицензът ще бъде отнет.

Министърът бе на посещение в морската столица, за да се запознае с дневния център за хора с умствени увреждания - вила „Ривиера". Той бе разкрит миналата година след сериозен ремонт. Неизплатените разходи към строителните фирми към момента са 147 000 лв. Въпреки това вилата ежедневно се посещава от 30 души, а има свободни места за още 15.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).