Компенсират липсата на съдии с вътрешни рокади

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:47 / 04.08.2009
869
"Факт е, че работим под голямо напрежение при сериозен недостиг на съдии и съдебни служители. В същото време броят на делата, които постъпват в съда не намалява, а напротив - увеличава се. Лошото е, че в момента сме изправени пред едно обективно препятствие по отношение на финансовия ресурс, с който може да разполага съдебната система. С оглед на това ще трябва да разчитаме само на вътрешните си възможности за съвместяване на функции и разместване на колеги между отделенията. Външна помощ по отношение на нови бройки няма да има". Това заяви съдия Ерна Якова, която вчера встъпи в длъжност като председател на Варненския районен съд (ВРС) на официална церемония, състояла се в сградата на Окръжен съд - Варна (ВОС). На нея своето преназначение за административен ръководител на Районния съд в Девня подписа и съдия Димо Цолов, а досегашният шеф на ВРС - съдия Милен Славов бе назначен за зам.-председател на ВОС след безапелационното му избиране от Висшия съдебен съвет.

Съдия Ерна Якова обясни, че във ВРС ежегодно се разглеждат най-много дела в сравнение с останалите им колеги от апелативния съдебен район. "По време на гласуването за избор на председател на съда във Висшия съдебен съвет, заявих, че имам лично виждане как да продължа това,което сме постигнали до момента по отношение на управлението на Варненския районен съд. Смятам да формирам екип, който да утвърди това, което сме постигнали до момента и да доразвие административния капацитет на съда", обясни Якова. Тя посочи още, че ще подкрепя професионалното и разумното правосъдие и обеща, че ще поддържа диалог с медиите, както и с държавните и административни органи.

Председателят на Окръжния съд във Варна съдия Ванухи Арекелян заяви, че новият й заместник съдия Славов ще отговаря за работата на администрацията, обществените поръчки, назначенията на служители и комуникацията с различни институции.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).