Концерт-спектакъл по случай 75 години от рождението на композитора Константин Ташев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:44 / 29.11.2010
862
Концерт-спектакъл по случай 75 години от рождението на композитора Константин Ташев ще събере на сцената на бургаската опера изпълнители от няколко поколения. Най-малкият участник в музикалното събитие е само на 4 години, най-възрастният е надхвърлил 75.

Това стана ясно по време на пресконференция, в която участваха зам.-кметът по култура, образование и вероизповедания Йорданка Ананиева, съпругата на маестро Ташев - Венета, председателят на инициативния комитет за честване на годишнината Емануил Арнаудов и режисьорът на концерта Румен Велев.

Събитието е част от цялостна програма в почит на Константин Ташев, организирана с подкрепата на Община Бургас.
"Тази инициатива доказва, че когато има едно добро партньорство, нещата могат да се случват. Това е не само израз на почит към паметта на маестро Ташев, който е създал толкова разнообразно музикално творчество, но и начин неговата музика да зазвучи отново, да стигне до хората, за които е създадена и да продължи да живее! Това е възможност младото поколение, което не познава творчеството на Константин Ташев, да се докосне до музиката му", каза на пресконференцията г-жа Ананиева.

В концерт-спектакъла ще участват Младежка филхармония "Бургас" с диригент Левон Манукян, Смесен хор "Странджанска зеленика" с диригент Ани Петкова, Хорова школа "Милка Стоева" с диригенти Светла Стоева и Лили Бедросян, Вокална група "Петте сезона", вокална формация при ЦДГ "Златното ключе" с ръководител Мария Червенкова, изпълнителите Найден Бороджиев, Ани Маркова, Даяна Георгиева, Надежда Стойчева, инструменталистите Игнат Нанков и Илонка Влахова. Водещи ще бъдат актьорите Аглика Бояджиева и Любомир Добрев.
Началото е от 18.30 часа на 30 ноември 2010 г., а входът е свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).