Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Концесионери искат промяна на договорите за спирките
Автор: Екип Varna24.bg 13:33 / 14.07.2010Коментари (1)1208
© Varna24.bg
Концесионери искат промяна на договорите за спирките във Варна. Те настояват да се удължи с една година гратисният период за изграждане на спиркозаслоните в морската столица. Така вместо да са готови през октомври тази година, спирките в крайните квартали ще се правят до същия месец на следващата година. В същото време, ако решението стане факт, общината ще загуби около 360 000 лева концесионно възнаграждение, пресметнаха съветници.

Мотивите на концесионерите са, че проектите за спирките са одобрени около половин година след сключване на договорите и е било необходимо техническо време за реализирането им. Така загубихме един сезон, каза единият от концесионерите Мирослав Дачев по време на заседание на комисията по търговия и туризъм към местния парламент.

Освен това заради влошената икономическа ситуация, концесионерите настоват още на спирките вместо павилиони за вестници, да се продават и други изделия. Исканията им бяха разгледани по време на заседанието на комисията по търговия, въпреки, че не са внесени официално от кмета Кирил Йорданов.

Според Александър Димитров, шеф на дирекцията "Стопански дейности и икономическо развитие", концесионерите са си изпълнили програмата от гледна точка на финансиране. Той посочи, че е добре да се удължат договорите на три от фирмите, тъй като на четвъртата контракта е подписан по-късно.

По думите на юристконсулта на ОбС Валентина Софрониева, увеличаването на гратисния период е заложено в годишния доклад на комисията, която извършва контрол по изпъленнието на концесионните договори. Въпросният доклад обаче трябва да бъде приет от друга комисия - по собственост. Съветникът от "Отечество" Радослав Коев пък коментира, че приемането на доклада, не означава, че гратисния период се удължава автоватично. Той напомни още, че липсва официално предложение от кмета.

В крайна сметка обаче местните депутати взеха решение да се подпишат анекси към договорите за концесия на автобусните спирки, като гратисния период се удължи с една година. Те обаче гласуваха решението и за всичките четири концесионни договора. Решението трябва да мине за обсъждане и в комисиите по собственост и по финанси.

Припомняме, че три от концесионните договори за автобусните спирки са подписани през периода септември и октомври 2006 година, а последният през февруари 2007 година. Концесионерите получиха четиригодишен гратисен период за да изградят спиркозалоните. Те обаче направиха такива само в центъра, а в крайните квартали липсват. За общината това е един от най-добрите концесионни договори, неколкократно каза по време на заседанието Александър Димитров. Според гражданите обаче, това съвсем не е така. В общината са постъпвали многобройни сигнали, че спиркозаслоните не предпазват нито от слънце, нито от дъжд. Сигнали имаше и за височината на пейките, който са твърде високи или твърде ниски.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 2
29.07.2010 »
29.03.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
така е . тези спирки нито от слънце нито от дъжд пазят . само за красота са сложени .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: