Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Конференция на гражданите сеньори към ЕС се провежда във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 14.05.2011Коментари (0)1325
©
Регионалната конференция на Европейския съюз на гражданите сеньори към Европейската народна партия за Югоизточна Европа "Старейшините и стратегия "Европа 2020" на ЕС" бе открита официално днес, 14 май 2011 г. Съорганизатори на форума, който се провежда в Гранд хотел "Варна" в курорта "Св. Св. Константин и Елена", са Старейшини ГЕРБ и фондация "Ханс Зайдел". В него участват Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, вицепремиер и министър на вътрешните работи, евродепутатът Владимир Уручев, Стефан Константинов, министър на здравеопазването, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, зам.- министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова и др. Сред официалните лица е и областният координатор на ПП ГЕРБ - Варна и член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ Павел Димитров, както и областният управител на Варненска област Данчо Симеонов.
С приветствие към участниците в конференцията се обърна Николай Андреев, председател на СГЕРБ и вицепрезидент на ЕСГС към ЕНП. "Искрено се надявам, че гражданите сеньори могат да имат сериозен принос в реализацията на стратегията "Европа 2020", заяви той. Андреев изрази и удовлетворението си, че като дясно - центристка формация ПП ГЕРБ е заела своето място в редиците на ЕНП и доказа, че е активен участник във всички въпроси, свързани с бъдещето на Обединена Европа.

Към присъстващите се обърна и президентът на ЕСГС към ЕНП д-р Бернхард Вормс. Той поздрави присъстващите и изрази увереността си, че България ще участва активно в изпълнението на стратегията "Европа 2020".

Вицепремиерът Цветан Цветанов приветства участниците, както и всички министри, народни представители, дошли на конференцията. "Днешната среща дава по-широк мащаб на действията на ПП ГЕРБ", заяви Цветанов.

"Подкрепяме всички мерки за стабилизацията на държавите, които бяха най-сериозно засегнати от икономическата криза. Същевременно българското правителство полага големия усилия. Бюджетният дефицит на страната ни тази година няма да надхвърли 3% . С това ние напълно изпълняваме ангажиментът, който сме поели към големите страни в ЕС.", обясни вицепремиерът. Той коментира, че днес повече от всякога има дебат дори и за Шенген в контекста на случващото се в Северна Африка и емигрантския поток. "Обединяващото мнение обаче е, че Шенген има бъдеще. Не е нормално нещо, градено 25 години, да не бъде запазено", каза Цветанов и потвърди, че България вече е покрила всички изисквания по Шенгенската конвенция.

"Европа е силна, когато всички сме заедно. Затова, когато възникне проблем, солидарността е изключително важна.", категоричен бе вицепремиерът. В тази връзка той даде пример с Малта, която има 5 000 емигранти, заради кризата в Северна Африка, но европейските държави, сред които и България, са се ангажирали да помогнат.

"Позволете ми да ви поздравя с добре дошли и да изразя удовлетворението си, че Европейският съюз на гражданите сеньори към ЕНП за Югоизточна Европа избра именно нашия град за домакин на конференцията.", обърна се към присъстващите Павел Димитров. "Интересът към форума и активността на Старейшините и като цяло на представителите на ГЕРБ е ясен знак за ангажимента да направим всичко по силите си за излизането на България от кризата "ръка за ръка" с европейските партньори. В тази връзка стратегията "Европа 2020" за устойчив растеж е шанс и възможност в унисон с останалите страни членки на Европейския съюз да преодолеем последиците от тежката икономическа криза. Но, за да се случи това е необходима подкрепата и съпричастността на всеки един от вас - хората с богат житейски опит, знания и авторитет!", каза в приветствието си областният координатор на ПП ГЕРБ - Варна.

С поздравления към участниците във форума се обърнаха още областният управител на Варненска област Данчо Симеонов и Богдан Мирчев, представител на фондация "Ханс Зайдел" за България.

Регионалната конференция ще продължи през целия ден, както и утре - 15 май, неделя. Програмата във втория ден ще започне в 9 ч. с изказване на проф. д-р хон. кауза Урсула Леер от Университета Хайделберг на тема "Съвременното европейско семейство". Непосредствено след това за "Сеньорите и семейството в условията на икономическа и финансова криза" ще говори Мария Канелопулу, вицепрезидент на ЕСГС към ЕНП.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
Войната в Украйна
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: