Kонференция по трансперсонална психология и психотерапия ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:59 / 15.08.2011
1013
XIII Европейска конференция по трансперсонална психология и психотерапия ще се проведе във Варна от 21 до 29 септември. Темата е "Необичайните състояния на съзнанието и тяхната роля в човешката култура. Да обединим различията".

В конференцията ще участват лектори от Германия, Австрия, Франция, Италия, Швейцария, Норвегия, Швеция, Великобритания, България, Гърция, Естония, Украйна, Латвия, Португалия, Русия, САЩ, Австралия. Сред тях има художници, поети, писатели, музиканти, физици, медици, психолози, философи, историци, научни работници, терапевти с дългогодишен опит в сферата на трансперсоналната психотерапия, гещалт терапията, арт- и танцтерапията, психотелесната терапия, процесуалната терапия, неорайхианската терапия, семейните и системните констелации, юнгианската психотерапия и др.

Конференцията е насочена освен към хора, занимаващи се с психологически консултации и терапия, хора от помагащите професии, хора от научните и бизнес средите, и към всички, които се интересуват от себеизследване, себепознание и себеоткриване, към всички, които търсят креативни методи за личностно и духовно израстване, към всички, които желаят светът, в който живеем, да се развива. По време на срещата ще се изследва пълният спектър от необичайни състояния на съзнанието - изменени, абстрактни, екстатични, разширени, модифицирани, холотропни, шамански, изцелителни, медитативни, трансови, които са различни от обичайните състояния на съзнанието, в които живеем в нашата реалност. Тези необичайни състояния на съзнанието са врати към нови преживявания, креативност и всяка новост в света.
Те могат да бъдат изключително ценни не само в областта на психотерапията, но и за изкуството, екологията, бизнеса, науката, както и за отделния човек или групи хора, които искат да се изцелим и развием нашия свят. Срещата на специалистите ще даде възможности за преодоляване на обществени, културни, професионални и всякакъв вид противоречия, разногласия и създават основа за диалог между различни културни и духовни традиции. Целта е да се върви към интеграция чрез приемане на различията.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).