Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Конкурс за изпълнение на патриотични песни организират в училище
Автор: Екип Varna24.bg 12:45 / 03.03.2010Коментари (0)908
Конкурсът за изпълнение на патриотични песни, който се провежда във варненското Второ основно училище под надслов „Пея за България", има много дълга традиция. Това заяви Любов Германова, преподавател в учебното заведение и основен организатор на конкурса от седем години. Тя допълни, че патриотичното начинание се провежда в училището вече повече от две десетилетия, като децата посрещат с песен националния празник на страната 3 март. В рамките на конкурса учениците изпълняват исторически, възрожденски и съвременни песни, посветени на България. В инициативата взимат участие всички ученици от пети до осми клас включително. През тази година в трите конкурсни дни са прозвучали 30 различни песни, посветени на страната и годишнината от нейното освобождение. По думи на Германова, в конкурса масово участват абсолютно всички ученици от включените по регламент паралелки. Тя допълни, че децата ежегодно се подготвят за инициативата с много вълнение и ентусиазъм. Любов Германова подчерта, че преживяването от конкурсните дни е нещо много интересно и приятно както за учениците, така и за техните учители. Паралелно с провеждането на конкурса за изпълнение на песни, всеки клас участва и в конкурс за изработване на емблеми, с които излизат и на музикалната сцена, като съответно децата получават награди и за това.

Всеки клас подготвя различен репертоар, в зависимост от гласовите възможности на децата. В някои случаи се подготвят по-сложни солистични изяви. Деца в един от класовете например са изпълнили песента „Обичам те, Родино" с много добре направено двугласно соло. Самостоятелни солови изпълнения подготвят както седмокласниците, така и по-малките ученици от 5 клас. Силно емоционално прозвучават възрожденските песни на Добри Чинтулов като „Стани, стани юнак балкански" и „Къде си вярна ти любов народна".

През вчерашния ден, след изтичането на конкурсните дни, е проведен и заключителен концерт с участието на децата от два много добре представили се класа, чиито изпълнения са отличени в конкурса. Освен тях, в концерта са се включили и представителните формации на Второ основно училище - духов оркестър, мажоретен и танцов състав, вокална формация на деца от специализираните паралелки с разширено изучаване на музика.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: