Конюнктивитът - най-честото очно заболяване през летния сезон във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:19 / 17.05.2013
1010
Най-честото очно заболяване през летния сезон е конюнктивита. Това каза д-р Руслан Тошев, директор на Очна болница във Варна. Неразположението се дължи на морската вода и на слънчевите лъчи. По думите на специалиста, за да се избегне заболяването трябва да се внимава при купуването на слънчеви очила. Необходимо е те да имат нужните филтри за ултравиолетови лъчи. При поставяне на тъмно стъкло на очите, зеницата се разширява и ако очилата нямат ефективна защита, вредните лъчи попадат в окото, поясни д-р Тошев.

Чести очни заболявания по принцип са и възрастовите дегенерации, отбеляза д-р Тошев. По думите му, те се увеличават тъй като и средната възраст на населението в цял свят, включително и България нараства. Тези промени изискват ранно откриване, за да може да се предприемат необходимите мерки. Късно открити водят до непълна слепота. Болният няма централно зрение, не може да разпознае лицето на човека срещу него, а вижда само силуета му. За това заболяване всички хора трябва да си обръщат внимание и да си правят профилактични прегледи, подчерта д-р Тошев.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).