Кораб с 12 „пирати“ бедства в залива

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 10.06.2009
1039
Пиратският кораб „Есмералда" бедства около 15 часа вчера с 12 деца на борда. По същото време на плавателния съд бяха и Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил и отец Стойко. Наближавайки Аспарухов мост, в района на фарватера, винтът на кораба блокира и той спря. Малчуганите така и не разбраха за повредата, защото аниматорите се грижеха настроението им да бъде приповдигнато от изживяването на вода. 30 минути по-късно към „Есмералда" подходи яхтата „Белият облак", която взе кораба на буксир обратно към морска гара.

Инициатор на пътешествието по вода беше бизнесменът Данаил Добрев. Вчера той подари двучасов круиз из Варненския залив на деца, възпитаници на центъра за настаняване от семеен тип „Вяра, Надежда и Любов" - село Кичево. 12 малчугани от 7 до 13 години се качиха на борда на пиратския кораб „Есмералда", а 7-членен екипаж се погрижи за тяхното приятно изкарване. Домакинът беше приготвил за децата много лакомства и изненади. В крайна сметка въпреки неприятния инцидент всички преминаха морско кръщение и получиха пиратски сертификати.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).