Корабите от BLACKSEAFOR отплаваха от Морска гара Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 30.08.2011
958
Корабите от оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR отплаваха вчера от Морска гара Варна към военноморските си бази.

Втората за тази година активация на Оперативна група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR се проведе от 8 до 29 август. Българските военноморски сили участваха с базов миночистач "Прибой" от състава на военноморска база Бургас, и с двама щабни офицери в Щаба на корабното съединение и в бреговия Щаб.

В български териториални води, съгласно плана на активацията, бяха изпълнени задачи по търсене и спасяване на море. Освен корабите от оперативната група, в тях участва и Морският спасителен координационен център на Дирекция "Морска администрация"- Варна. Беше развърнат и Постът за търсене и спасяване на Военноморските сили.

Планираната програма за подготовка на море, която включваше съвместни тренировки и отработване на предварително разработени учебни задачи, беше изпълнена успешно и допринесе за развитие на регионалното военноморско сътрудничество.

По време на активацията на оперативната група BLACKSEAFOR бяха осъществени посещения на добра воля в пристанищата на Новоросийск в Руската Федерация (от 10 до 16 август), Трабзон в Република Турция (от 19 до 23 август), и във Варна (от 26 до 29 август 2011 г.).

Във Варна командирът на оперативната група капитан първи ранг Юри Земский и командирите на кораби проведоха среща с изпълняващия функциите на командир на военноморска база Варна капитан І ранг Коста Андреев и бяха приети от заместник-кмета на Община Варна Коста Базитов.

Много граждани и гости на Варна се възползваха от предоставената им възможност да посетят и да разгледат корабите от оперативната група на Морска гара Варна.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).