Корабостроителницата дърпа специалисти от Малта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:24 / 01.06.2009
584
280 000 лв. е печалбата на варнската корабостроителница за първото тримесечие на годината. Това каза за "Позвънете" изпълнителният директор на "Булярд корабостроителна индустрия" Ивелина Манчева. Въпреки кризата финансовият резултат е с малко над постигнатия през миналата година, добави тя. Негативната тенденция в корабостроенето в световен мащаб няма да повлияе значително на инвестиционната програма на предприятието. От корабостроителницата не предвиждат замразяване на най-големия си инвестиционнен проект - камерата за бластиране и боядисване, уточниха от мениджърския екип.

В условията на криза благоприятна тенденция било това, че предприятието има възможност да предоговори доста от цените на материалите, които се влагат в производството. Въпреки съкращенията на административен персонал от корабостроителницата продължават да наемат производствен. "Водим преговори в момента с френска фирма за привличане на завърнали се от Малта корабостроители", добави Манчева.

Междувременно "Индустриален холдинг България" в събота официално стана и корабособственик. Корабът "Емона" беше пуснат на вода. Кръстница на новия плавателен съд стана изпълнителният директор на индустриалния холдинг Данета Желева. Корабът "Емона" е 18-ият от италианския проект, който "Булярд корабостроителна индустрия" строи. Той вече е чартиран за германска фирма за срок от 6 месеца и ще плава в Средиземно море. Стойността на плавателния съд е 14 милиона евро.

До края на годината предстои да се пуснат на вода още два такива кораба, собственик отново на "Индустриален холдинг България". Активно вече тече строителството на първия кораб от японския проект, като през следващата година се очаква да започне подготовката за изграждането на следващия от серията, добави Манчева.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).