Котешко общежитие спретнаха варненци под балконите си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:31 / 17.01.2013
979
Истинско общежитие за безстопанствени котки са спретнали под балконите си варненски защитници на животните. С помощта на кашони и стари мебели те са създали доста комфортни условия за живот на мъркащите четириноги под балкон на жилищна кооперация на ул. "Никола Михайловски". Котките не са лишени от нищо, като дори са получили за забавление и стари табуретки, на които спокойно да си острят ноктите, точно като своите събратя, които се радват на живот в домашни условия.

Да живее на такова място, сигурно е истинско щастие за едно улично животно. В близост има и контейнери за смет, откъдето спокойно една котка може да си намери храна. Дали това обаче се налага на обитателите на "общежитието", е спорно, тъй като грижливите хора вероятно ги хранят със същото старание, с което им осигуряват и подслон. Около импровизираните им леговища има поставени пригодени от пластмасови бутилки и туби купички, в които явно им се сервира редовно.

В тази обстановка котките се чувстват като истински господари на зелената площ пред блока. Те живеят в хармония и разбирателство и с безстопанствените кучета, които също получават внимание от неколцина възрастни обитатели в блока, коментираха съседи. Според тях уличните котки, сдобили се със собствено селище, не създават особени проблеми, освен в периодите на чифтосване, когато "песните" им се чуват доста силно.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).