Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Край Варна провеждат първата конференция по дентален туризъм
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 24.03.2010Коментари (0)551
© Varna24.bg
Първата у нас конференция на тема „Дентален туризъм в България" ще се проведе утре и вдругиден край Варна. Форумът се организира от Асоциацията на денталните дилъри в България в партньорство с „Фернет" България, Българската асоциация по здравен туризъм и Съюза на инвеститорите в туризма, съобщиха организаторите.

През последните две години, хората, които търсят дентални услуги в чужбина стават все повече, а световната криза засилва тази тенденция. Списание „Евродентал" посочва, че разликата между цените в САЩ и Великобритания от една страна и страните от Източна Европа и Азия, от друга, достига 70 %.

Комбинирането на почивка и лечение се стимулира не само от разликата в цените у дома и зад граница, но и от качеството на медицинския и туристически продукт. „Мостовете и коронките изместиха зеленчуците като основен поминък", така през 2002 г. медиите коментираха бумът на денталния туризъм по унгарско-австрийската граница.

Един милион жители на „слънчевия щат" Калифорния отиват всяка година в Мексико за здравен и най-вече дентален туризъм, отбелязва The Medical Care Journal. В индийския мегаполис Мумбай 40 % от груповите пациенти в денталните центрови са туристи от САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия.

Турция успя да си отвовюва представително място като дестинация за медицински, спа и уелнес туризъм - всяка година близо 500 000 „здравни" туристи оставят в страната 200 милиона долара. Хърватия и Сърбия разполагат със сравнително добре развита мрежа от услуги, които се предлагат на чуждестранните гости.

Целта на конференцията „Дентален туризъм в България" е да се популяризира опита на съществуващите практики за дентален туризъм в Европа сред българските стоматолози и сред туристическите сдружения като алтернативна възможност за повишаване на бизнес-ефективността в страната ни.

В България има изключително професионално подготвени специалисти с луксозни клиники, които разполагат с модерна апаратура. Много от тях не отстъпват на елитните европейски дентални практики. Развитето на денталния туризъм в България е в интерс както за стоматолозите, така и и за туристическата индустрия.

По време на конференцията ще се поставят и дискутират въпроси и съвместно ще се търсят отговори, за да се положат основите на една отговаряща на европейските регламенти дейност, която да ни подготви за предизвикателството „дентален туризъм", предоставяйки качествен пакет дентални и туристически услуги по европейските стандарти.

Асоциацията на денталните дилъри в България (ADDE) е сдружение, обединяващо 43 български фирми, които търгуват с дентални изделия и притежаватт лиценз от Изпълнителната агенция по лекарствата за търговия на едро с медицински изделия и лекарствени продукти. Организацията е член на Асоциацията на денталните дилъри в Европа.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: