Крайният срок за помощите за първолаци е 30 септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 07.08.2013
912
Крайният крок за подаване на молби-декларации за еднократна целева помощ за деца, записани в първи клас за учебната 2013/2014 г., по реда на Закона за семейни помощи за деца, е 30 септември т.г. Това съобщи д-р Силвия Наумова от дирекция "Социално подпомагане" във Варна. С постановление на Министерския съвет от юни т.г. размерът на тази помощ бе увеличен от 150 лв. на 250 лв.

Право на нея имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лв. Този доходен критерий не се изисква за подрастващи с трайни увреждания, с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки. Молби се подават след записване на детето в първи клас. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.

През м.г. от парите се възползваха около 2000 варненски деца, в страната броят им достигна 45 549.

Целевата помощ е за покриване на част от разходите за началото на учебната година. Тя се отпуска за осигуряване на равни възможности на децата за тяхното обучение, образование и социализация.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).